Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su krevetėmis ir lapinėmis salotomis
Graikiškos salotos yra neatsiejama Viduržemio jūros regiono virtuvės dalis. Šiandien yra daugybė jų versijų. Šis patiekalas puikiai tinka laikantis dietos, nes jam gaminti naudojami tik švieži ir sveiki produktai - pomidorai, paprikos, sūris, prieskoninės žolelės, žalumynai, taip pat įvairios žolelės ir prieskoniai. Graikiškų salotų sudėtį galite paįvairinti pridėdami ne mažiau sveikų krevečių.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Krevetes išvirkite pasūdytame vandenyje. Leiskite atvėsti. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, agurkus ir saldžiąją papriką - kubeliais. Rankomis suplėšykite salotų lapus. Sutrinkite fetą. Išimkite alyvuoges iš stiklainio. Nulupkite krevetes ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Į gilų dubenį sudėkite visus ingredientus: krevetes, pomidorus, agurkus, paprikas ir lapines salotas. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir augalinio aliejaus. Išmaišykite, kad susimaišytų. Sudėkite į salotinę. Ant viršaus užberkite alyvuogių ir fetos.
Kategorijos