Graikiškos salotos su lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Graikiškos salotos su lašiša

Pasak legendos, graikiškas salotas ("Choriatiki" arba "Choryatiki" - išvertus iš žargono tai reiškia "lengva, kaip tik gali būti") 1909 m. sukūrė graikų imigrantas, kuris augo tarp valstiečių ir nuo vaikystės dievino alyvuoges, alyvuogių aliejų, graikišką fetos sūrį ir įvairias šviežias daržoves. Graikiškos salotos su lengvai sūdytos lašišos griežinėliais įgauna visiškai kitokį atspalvį. Subtilus žuvies skonis pabrėžia daržovių sultingumą, o kvapnus alyvuogių aliejus puikiai dera su kiekvienu ingredientu.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Graikiškos salotos su lašiša Žingsnis 1
Švelniai pasūdytą lašišos filė supjaustykite dideliais maždaug 2 cm dydžio kubeliais.

Žingsnis 2

Graikiškos salotos su lašiša Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite likusį alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir raudonėlį. Palikite 5 minutes, kad pritrauktų.

Žingsnis 3

Graikiškos salotos su lašiša Žingsnis 3
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Supjaustykite agurkus, pomidorus, saldžiąsias paprikas ir fetos sūrį dideliais kubeliais (maždaug po 2 cm iš kiekvienos pusės). Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Žingsnis 4

Graikiškos salotos su lašiša Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Salotinėje sumaišykite lašišą, agurkus, pomidorus, saldžiąsias paprikas, alyvuoges. Įberkite druskos, įpilkite padažo. Švelniai išmaišykite ir ant salotų paviršiaus išdėliokite sūrio kubelius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos