Publikavimo data: 2024-06-08
Graikiškos salotos su lašiša
Pasak legendos, graikiškas salotas ("Choriatiki" arba "Choryatiki" - išvertus iš žargono tai reiškia "lengva, kaip tik gali būti") 1909 m. sukūrė graikų imigrantas, kuris augo tarp valstiečių ir nuo vaikystės dievino alyvuoges, alyvuogių aliejų, graikišką fetos sūrį ir įvairias šviežias daržoves. Graikiškos salotos su lengvai sūdytos lašišos griežinėliais įgauna visiškai kitokį atspalvį. Subtilus žuvies skonis pabrėžia daržovių sultingumą, o kvapnus alyvuogių aliejus puikiai dera su kiekvienu ingredientu.
Žingsnis 1
Švelniai pasūdytą lašišos filė supjaustykite dideliais maždaug 2 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite likusį alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir raudonėlį. Palikite 5 minutes, kad pritrauktų.
Žingsnis 3
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Supjaustykite agurkus, pomidorus, saldžiąsias paprikas ir fetos sūrį dideliais kubeliais (maždaug po 2 cm iš kiekvienos pusės). Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Salotinėje sumaišykite lašišą, agurkus, pomidorus, saldžiąsias paprikas, alyvuoges. Įberkite druskos, įpilkite padažo. Švelniai išmaišykite ir ant salotų paviršiaus išdėliokite sūrio kubelius.
Kategorijos