Publikavimo data: 2025-08-18
Graikiškos salotos su lašiša ir kaparėliais
Nuostabus sultingos ir lengvai apkeptos lašišos derinys su šviežiomis daržovėmis ir fetos sūriu. Vietoj laimo sulčių salotas galima gardinti citrinos sultimis. Tikrai lengvas ir dietines salotas galima padaryti dar sveikesnes, valgomąją druską pakeitus jūros arba Himalajų druska. Patiekalas pagardinamas kaparėliais, kurie ypač naudingi moterims ir kurių vartojimas apsaugo organizmą nuo vėžio.
Žingsnis 1
Iškepkite lašišą. Pasūdykite ir papipirinkite filė, įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus keptuvėje ir sudėkite žuvį. Kepkite po 4-5 minutes iš abiejų pusių. Atvėsinkite lašišą.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius salotų ingredientus. Agurkus, pomidorus ir paprikas supjaustykite stambiais griežinėliais, svogūną - pusžiedžiais, o fetos sūrį - kubeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sudėkite supjaustytus agurkus, pomidorus, svogūnus, paprikas, alyvuoges, kaparėlius ir fetos sūrį į salotinę. Apšlakstykite aliejumi, laimo sultimis, pagardinkite raudonėliais ir išmaišykite. Ant viršaus uždėkite lašišos filė griežinėlius.
Kategorijos