Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su majonezu
Fetos sūris yra sūrymas, gaminamas iš avių pieno. Jame yra daug kalcio, fosforo, geležies, magnio ir B grupės vitaminų. Jis teigiamai veikia nervų sistemą, kaulų ir dantų būklę, naudingas sergant mažakraujyste. Šis sūris labai populiarus Viduržemio jūros šalyse ir laikomas nepakeičiamu graikiškų salotų komponentu. Paprastai šis patiekalas gardinamas alyvuogių aliejumi, tačiau kai norisi įvairovės, galima naudoti majonezą.
Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Fetos sūrį, pomidorus, paprikas ir agurkus supjaustykite stambiais kubeliais. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną ir petražoles. Jei pjaustant pomidorus išsiskiria daug sulčių, nusausinkite juos.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Paimkite salotinę ir sudėkite į ją pomidorus, agurkus, paprikas, alyvuoges ir sūrį. Apšlakstykite majonezu. Druskos ir pipirų pagal skonį. Švelniai išmaišykite salotas. Stenkitės nepažeisti sūrio gabalėlių vientisumo. Pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais ir petražolėmis.
Kategorijos