Graikiškos salotos su majonezu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Graikiškos salotos su majonezu

Fetos sūris yra sūrymas, gaminamas iš avių pieno. Jame yra daug kalcio, fosforo, geležies, magnio ir B grupės vitaminų. Jis teigiamai veikia nervų sistemą, kaulų ir dantų būklę, naudingas sergant mažakraujyste. Šis sūris labai populiarus Viduržemio jūros šalyse ir laikomas nepakeičiamu graikiškų salotų komponentu. Paprastai šis patiekalas gardinamas alyvuogių aliejumi, tačiau kai norisi įvairovės, galima naudoti majonezą.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
117 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Graikiškos salotos su majonezu Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Fetos sūrį, pomidorus, paprikas ir agurkus supjaustykite stambiais kubeliais. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną ir petražoles. Jei pjaustant pomidorus išsiskiria daug sulčių, nusausinkite juos.

Žingsnis 2

Graikiškos salotos su majonezu Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Paimkite salotinę ir sudėkite į ją pomidorus, agurkus, paprikas, alyvuoges ir sūrį. Apšlakstykite majonezu. Druskos ir pipirų pagal skonį. Švelniai išmaišykite salotas. Stenkitės nepažeisti sūrio gabalėlių vientisumo. Pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais ir petražolėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, jūros gėrybių salotos, krevečių salotos, šaltos salotos, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, mažai kalorijų, per 30 minučių, vakarienė, agurkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, graikiškos salotos, receptų knyga, paprikų salotos, fetos sūrio salotos, rukola salotos, alyvuogių salotos, daržovių salotos

Kategorijos