Publikavimo data: 2025-08-20
Graikiškos salotos su morkomis
Graikiškos salotos su morkomis - netipiškos, bet labai skanios salotos. Vienas iš pagrindinių patiekalo komponentų - sūris suluguni. Jis turi būti baltas, tirštas, o paspaudus iš perpjauto sūrio gabalėlio išsiskiria pieniškos išrūgos. Tai šviežio ir skanaus produkto požymiai. Morkas virkite švarke, nes žievelė išsaugo didžiausią kiekį vitaminų. Virtos šakniavaisinės daržovės pranašesnės už žalias antioksidantų kiekiu, o beta karotinas geriau pasisavinamas.
Žingsnis 1
Paruoškite morkas. Sudėkite daržoves į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Uždenkite puodą, nustatykite aukštą kaitrą ir palaukite, kol užvirs. Tada sumažinkite degiklio galią ir virkite daržoves maždaug 25-30 minučių. Išimkite šakninę daržovę iš vandens, atvėsinkite ir nulupkite. Tada supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite riešutus. Nulupkite riešutų branduolius nuo kevalų. Susmulkinkite dideliais gabalėliais peiliu arba naudokite kočėlą. Įkaitinkite keptuvę neįpildami aliejaus. Kepkite riešutus 4-5 minutes ant vidutinės ugnies. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Suformuokite patiekalą. Dubenyje arba salotinėje sumaišykite suluguni ir virtas morkas. Sudėkite agurkus ir pomidorus. Sudėkite pupeles ir salotų lapus, atsargiai sumaišykite produktus. Patiekalą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apšlakstykite citrinos sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska.
Kategorijos