Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su pomidorais
Graikiškos salotos - puikus užkandis bet kuriam stalui. Kad salotos būtų skanios, išmintingai rinkitės ingredientus. Svarbu pasirinkti kokybišką sūrį, daržoves ir padažo sudedamąsias dalis. Paprastai į salotas dedama šviežių daržovių, tačiau norėdami suteikti neįprastą skonį, graikiškas salotas paruoškite su saulėje džiovintais pomidorais. Šis produktas XIX a. paplito Italijos ir Graikijos platybėse. Prieš dėdami juos į patiekalą, nuspauskite nuo pomidorų aliejų. Jei nusipirkote džiovintų pomidorų, pamirkykite juos verdančiame vandenyje.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Papriką supjaustykite mažais griežinėliais, o fetos sūrį - kubeliais. Susmulkinkite bazilikus.
Žingsnis 2
Sudėkite ingredientus. Sudėkite daržoves, sūrį ir bazilikus į salotinę. Dubenyje sumaišykite aliejų, garstyčias ir citrinos sultis. Šiuo mišiniu užpilkite salotas ir išmaišykite.
Kategorijos