Publikavimo data: 2025-08-18
Graikiškos salotos su ramiro paprikomis ir raudonėliais
Originali graikiškų salotų variacija su raudonėliais, balta duona ir ramiro paprikomis vietoj saldžiųjų paprikų. Stebintys savo figūrą gali pakeisti riekelę baltos duonos sėlenomis arba viso grūdo duona. Pagrindinis patiekalo prieskonis - raudonėlis - yra dezinfekuojanti, priešuždegiminė ir diuretinė priemonė, taip pat antiseptikas. Šis augalas reguliuoja virškinimo organų veiklą ir gydo skrandžio negalavimus.
Žingsnis 1
Marinuokite svogūnus. Sumaišykite cukrų ir actą. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir marinuokite gautame marinate 1,5-2 val. Tada marinatą nusausinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite actą su alyvuogių aliejumi ir česnakų aliejumi, druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite likusius ingredientus. Stambiai supjaustykite agurkus, pomidorus, ramiro paprikas ir fetos sūrį. Taip pat stambiai supjaustykite baltą duoną ir gautas riekeles paskrudinkite ant sausos keptuvės po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Paruoškite salotas. Sudėkite agurkus, pomidorus, paprikas, svogūnus, duoną ir alyvuoges į salotinę. Apšlakstykite padažu ir išmaišykite. Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytą fetą, kaparėlius ir pagardinkite raudonėliais.
Kategorijos