Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su sirtakio sūriu
Graikiškos salotos - puikus pasirinkimas užkandžiams ar lengvai vakarienei. Jei norite, į jas galite įdėti česnakų, alyvuogių ir salotų lapų. Šios salotos laikomos vienomis sveikiausių, nes jas sudaro šviežios daržovės ir jos gardinamos alyvuogių aliejumi. Dažniausiai graikiškos salotos ruošiamos su fetos sūriu, sirtaki sūris laikomas jo analogu. Šie sūriai šiek tiek skiriasi: sirtaki sūris prilyginamas dietiniam sūriui ir yra sūresnio skonio nei fetos sūris.
Žingsnis 1
Supjaustykite salotų ingredientus. Sirtaki sūrį ir pomidorus supjaustykite dideliais kubeliais. Agurkus supjaustykite pusapvaliais griežinėliais. Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Alyvuoges perpjaukite per pusę.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, raudonėlį, druską ir juoduosius pipirus. Išmaišykite. Į salotinę sudėkite pjaustytus pomidorus, agurkus, raudonąjį svogūną, alyvuogių puseles. Pačioje pabaigoje sudėkite kubeliais supjaustytą sūrį. Supilkite alyvuogių aliejaus ir prieskonių padažą, atsargiai išmaišykite.
Kategorijos