Graikiškos salotos su sojų padažu ir sezamo sėklomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Graikiškos salotos su sojų padažu ir sezamo sėklomis

Manoma, kad klasikinių salotų recepto nereikėtų keisti, nes tada būtų sunku jas vadinti graikiškomis. Tačiau visai priimtina pridėti nedidelių akcentų, pavyzdžiui, sojų padažo ir sezamo sėklų - jie padės salotoms įgauti naujų skonio atspalvių. Šias salotas galima patiekti kaip savarankišką patiekalą ir kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Kad skonis būtų įdomesnis, į salotas galite įdėti ir alyvuogių, ir alyvuogių.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
149 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Graikiškos salotos su sojų padažu ir sezamo sėklomis Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Agurkus supjaustykite pusiau apvaliais griežinėliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Rankomis suplėšykite salotų lapus dideliais gabalėliais. Fetos sūrį supjaustykite dideliais kubeliais. Alyvuoges perpjaukite per pusę.

Žingsnis 2

Graikiškos salotos su sojų padažu ir sezamo sėklomis Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, suberkite raudonėlius, druską, pipirus ir sojų padažą. Išspauskite citrinos sultis ir išmaišykite. Į salotinę sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus, šviežius pomidorus, svogūnus, salotų lapus ir alyvuogių puseles. Tada sudėkite sūrio kubelius ir užpilkite juos paruoštu padažu. Švelniai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, jūros gėrybių salotos, krevečių salotos, šaltos salotos, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, mažai kalorijų, per 30 minučių, vakarienė, agurkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, graikiškos salotos, receptų knyga, paprikų salotos, fetos sūrio salotos, rukola salotos, alyvuogių salotos, daržovių salotos

Kategorijos