Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su sojų padažu ir sezamo sėklomis
Manoma, kad klasikinių salotų recepto nereikėtų keisti, nes tada būtų sunku jas vadinti graikiškomis. Tačiau visai priimtina pridėti nedidelių akcentų, pavyzdžiui, sojų padažo ir sezamo sėklų - jie padės salotoms įgauti naujų skonio atspalvių. Šias salotas galima patiekti kaip savarankišką patiekalą ir kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Kad skonis būtų įdomesnis, į salotas galite įdėti ir alyvuogių, ir alyvuogių.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Agurkus supjaustykite pusiau apvaliais griežinėliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Rankomis suplėšykite salotų lapus dideliais gabalėliais. Fetos sūrį supjaustykite dideliais kubeliais. Alyvuoges perpjaukite per pusę.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, suberkite raudonėlius, druską, pipirus ir sojų padažą. Išspauskite citrinos sultis ir išmaišykite. Į salotinę sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus, šviežius pomidorus, svogūnus, salotų lapus ir alyvuogių puseles. Tada sudėkite sūrio kubelius ir užpilkite juos paruoštu padažu. Švelniai išmaišykite.
Kategorijos