Graikiškos salotos su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Graikiškos salotos su sūriu

Graikiškos salotos turi šimtametę istoriją ir daugybę variantų. Tačiau nė viena jų neapsieina be minkšto sūrio. Graikiškos salotos su sūriu tinka ir įprastai vakarienei, ir šventei. Tradiciškai salotoms naudojamas švelnaus skonio graikiškas avies arba ožkos sūris feta. Pirkdami sūrį atkreipkite dėmesį į sudėtį - jame turi būti tik pienas, šliužo fermentas ir druska. Be fetos sūrio, graikiškoms salotoms galite naudoti ir bryndzą - ji suteiks patiekalui pikantiškesnio ir sūresnio skonio.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
157 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Graikiškos salotos su sūriu Žingsnis 1
Supjaustykite pomidorus ir agurkus griežinėliais, supjaustykite fetą ir bryndzą 1,5 x 1,5 cm dydžio kubeliais ir rankomis suplėšykite salotų lapus.

Žingsnis 2

Graikiškos salotos su sūriu Žingsnis 2
Į salotinę sudėkite pomidorus, agurkus, salotas, bryndzą, fetą ir alyvuoges. Daržoves ir sūrį užpilkite alyvuogių aliejumi, druska ir džiovintomis petražolėmis. Išmaišykite salotas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, jūros gėrybių salotos, krevečių salotos, šaltos salotos, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, mažai kalorijų, per 30 minučių, vakarienė, agurkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, graikiškos salotos, receptų knyga, paprikų salotos, fetos sūrio salotos, rukola salotos, alyvuogių salotos, daržovių salotos

Kategorijos