Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su sūriu
Graikiškos salotos turi šimtametę istoriją ir daugybę variantų. Tačiau nė viena jų neapsieina be minkšto sūrio. Graikiškos salotos su sūriu tinka ir įprastai vakarienei, ir šventei. Tradiciškai salotoms naudojamas švelnaus skonio graikiškas avies arba ožkos sūris feta. Pirkdami sūrį atkreipkite dėmesį į sudėtį - jame turi būti tik pienas, šliužo fermentas ir druska. Be fetos sūrio, graikiškoms salotoms galite naudoti ir bryndzą - ji suteiks patiekalui pikantiškesnio ir sūresnio skonio.
Žingsnis 1
Supjaustykite pomidorus ir agurkus griežinėliais, supjaustykite fetą ir bryndzą 1,5 x 1,5 cm dydžio kubeliais ir rankomis suplėšykite salotų lapus.
Žingsnis 2
Į salotinę sudėkite pomidorus, agurkus, salotas, bryndzą, fetą ir alyvuoges. Daržoves ir sūrį užpilkite alyvuogių aliejumi, druska ir džiovintomis petražolėmis. Išmaišykite salotas.
Kategorijos