Graikiškos salotos su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Graikiškos salotos su vištiena

Graikiškos salotos arba kitaip - kaimiškos salotos buvo išrastos XX a. pradžioje. Nuo to laiko jos vis labiau populiarėja visame pasaulyje. Pagrindinis salotų ingredientas yra fetos sūris, kitus komponentus galima keisti. Pavyzdžiui, į salotas galima įdėti vištienos ir padaryti jas sultingesnes. Kitu atveju, norėdami išgauti klasikinį graikiškų salotų skonį, laikykitės tradicijų - ingredientus supjaustykite stambiai, naudokite raudonuosius svogūnus, raudonėlius ir juodąsias alyvuoges, o prieš patiekdami paruoštas salotas atšaldykite.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Graikiškos salotos su vištiena Žingsnis 1
Paruoškite visus graikiškų salotų ingredientus. Vištieną supjaustykite juostelėmis. Į keptuvę įpilkite 0,5 valgomojo šaukšto aliejaus ir kepkite vištieną 20 minučių, kol iškeps. Svogūną supjaustykite žiedais, kitas daržoves nedideliais griežinėliais, o bryndzą - kubeliais.

Žingsnis 2

Graikiškos salotos su vištiena Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite vištieną, svogūną, daržoves, bryndzą, nesmulkintas alyvuoges ir alyvuoges. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite maltais raudonaisiais pipirais. Atvėsinkite salotas šaldytuve 30 minučių.

Žingsnis 3

Graikiškos salotos su vištiena Žingsnis 3
Paruoškite agurką patiekalui papuošti. Perpjaukite agurką išilgai pusiau, tada daržovių skustuku supjaustykite vieną pusę plonais griežinėliais, tada kiekvieną griežinėlį susukite į laisvą ritinėlį. Jei reikia, kiekvieną ritinėlį laikinai pritvirtinkite dantų krapštuku.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos