Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su vištiena
Graikiškos salotos arba kitaip - kaimiškos salotos buvo išrastos XX a. pradžioje. Nuo to laiko jos vis labiau populiarėja visame pasaulyje. Pagrindinis salotų ingredientas yra fetos sūris, kitus komponentus galima keisti. Pavyzdžiui, į salotas galima įdėti vištienos ir padaryti jas sultingesnes. Kitu atveju, norėdami išgauti klasikinį graikiškų salotų skonį, laikykitės tradicijų - ingredientus supjaustykite stambiai, naudokite raudonuosius svogūnus, raudonėlius ir juodąsias alyvuoges, o prieš patiekdami paruoštas salotas atšaldykite.
Žingsnis 1
Paruoškite visus graikiškų salotų ingredientus. Vištieną supjaustykite juostelėmis. Į keptuvę įpilkite 0,5 valgomojo šaukšto aliejaus ir kepkite vištieną 20 minučių, kol iškeps. Svogūną supjaustykite žiedais, kitas daržoves nedideliais griežinėliais, o bryndzą - kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite vištieną, svogūną, daržoves, bryndzą, nesmulkintas alyvuoges ir alyvuoges. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite maltais raudonaisiais pipirais. Atvėsinkite salotas šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite agurką patiekalui papuošti. Perpjaukite agurką išilgai pusiau, tada daržovių skustuku supjaustykite vieną pusę plonais griežinėliais, tada kiekvieną griežinėlį susukite į laisvą ritinėlį. Jei reikia, kiekvieną ritinėlį laikinai pritvirtinkite dantų krapštuku.
Kategorijos