Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su vyšniniais pomidorais ir putpelių kiaušiniais
Graikiškos salotos - visame pasaulyje populiarus patiekalas. Tėvynėje jos vadinamos "Choriatiki", o tai reiškia "kaimo salotos". Pagal vieną iš versijų, jos atsirado Graikijoje per turizmo bumą XX a. antrojoje pusėje. Ją sugalvojo tavernų savininkai. Kadangi karštas klimatas nebuvo palankus sunkiems patiekalams, jie pjaustė tradicinius produktus griežinėliais ir gardino juos alyvuogių aliejumi. Tokios salotos tapo labai paklausios.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Supjaustykite agurkus griežinėliais, svogūnus - pusžiedžiais, paprikas ir sūrį - kubeliais. Vyšninius pomidorus ir kiaušinius perpjaukite per pusę. Rankomis suplėšykite salotų lapus.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrį. Paimkite du nedidelius indelius. Į pirmąjį įmuškite kiaušinį ir lengvai suplakite šakute. Antrajame sumaišykite papriką ir miltus. Įmerkite sūrį į kiaušinį, tada į miltus ir minutę apkepkite iš abiejų pusių.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti salotas. Į dubenį sudėkite pjaustytas daržoves, alyvuoges, sūrio kubelius. Salotas pagardinkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu. Įberkite druskos, pipirų, raudonėlio ir atsargiai išmaišykite salotas.
Kategorijos