Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškų kopūstų salotos
Graikiškos salotos iš pradžių buvo vadinamos "choriatiki", o tai reiškia "kaimo salotos", ir šiandien šios salotos taip tebevadinamos pačioje Graikijoje. Į klasikinį salotų variantą įeina šviežios daržovės, alyvuogės, padažas ir sūris. Tačiau yra ir įvairių šio patiekalo variantų. Pavyzdžiui, graikiškas salotas galite paruošti su baltagūžiais kopūstais. Žalias jis yra gana kietas. Kad būtų minkštesnis, kopūstą susmulkinkite, pasūdykite ir sutrinkite rankomis. Po to jo galima dėti į salotas.
Žingsnis 1
Supjaustykite ir sumalkite daržoves. Česnakus išspauskite per presą. Susmulkinkite kopūstus ir askaloninius česnakus. Tada kopūstus lengvai pasūdykite ir susmulkinkite. Papriką ir fetą supjaustykite kubeliais, agurkus supjaustykite apvaliomis riekelėmis, vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau. Susmulkinkite petražoles.
Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Į dubenį sudėkite kopūstus, askaloninius česnakus, paprikas, agurkus, vyšninius pomidorus, alyvuoges, petražoles, fetą ir česnaką. Pagardinkite druska, pipirais, raudonėliais ir alyvuogių aliejumi.
Kategorijos