Graikiškų kopūstų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Graikiškų kopūstų salotos

Graikiškos salotos iš pradžių buvo vadinamos "choriatiki", o tai reiškia "kaimo salotos", ir šiandien šios salotos taip tebevadinamos pačioje Graikijoje. Į klasikinį salotų variantą įeina šviežios daržovės, alyvuogės, padažas ir sūris. Tačiau yra ir įvairių šio patiekalo variantų. Pavyzdžiui, graikiškas salotas galite paruošti su baltagūžiais kopūstais. Žalias jis yra gana kietas. Kad būtų minkštesnis, kopūstą susmulkinkite, pasūdykite ir sutrinkite rankomis. Po to jo galima dėti į salotas.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Graikiškų kopūstų salotos Žingsnis 1
Supjaustykite ir sumalkite daržoves. Česnakus išspauskite per presą. Susmulkinkite kopūstus ir askaloninius česnakus. Tada kopūstus lengvai pasūdykite ir susmulkinkite. Papriką ir fetą supjaustykite kubeliais, agurkus supjaustykite apvaliomis riekelėmis, vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau. Susmulkinkite petražoles.

Žingsnis 2

Graikiškų kopūstų salotos Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Į dubenį sudėkite kopūstus, askaloninius česnakus, paprikas, agurkus, vyšninius pomidorus, alyvuoges, petražoles, fetą ir česnaką. Pagardinkite druska, pipirais, raudonėliais ir alyvuogių aliejumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, jūros gėrybių salotos, krevečių salotos, šaltos salotos, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, mažai kalorijų, per 30 minučių, vakarienė, agurkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, graikiškos salotos, receptų knyga, paprikų salotos, fetos sūrio salotos, rukola salotos, alyvuogių salotos, daržovių salotos

Kategorijos