Publikavimo data: 2025-08-18
"Granatų apyrankė" su virta vištiena, grybais ir džiovintomis slyvomis
"Granatų apyrankė" - tai labai skanios ir švelnios salotos, išsiskiriančios ne tik nuostabiu skonių deriniu, bet ir įdomiu pateikimu. Nekintamas salotų ingredientas - granatų grūdeliai, suteikiantys salotoms ryškią spalvą ir malonų saldžiarūgštį poskonį. Be kitų sudedamųjų dalių, naudojami maistingi grybai, švelni vištienos filė, daržovės ir džiovintos slyvos. Jei pageidaujate, recepto sudedamąsias dalis galite keisti pagal savo pageidavimus. Tokiu atveju salotos išeis dar įdomesnės.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, supilkite augalinį aliejų ir palikite, kad įkaistų. Kol aliejus įkaista, supjaustykite grybus mažais kubeliais ir susmulkinkite svogūną. Tada sudėtines dalis perkelkite į keptuvę ir nuolat maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos. Pagal skonį pagardinkite druska, nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Virtą filė supjaustykite mažais gabalėliais. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Tą patį pakartokite su bulvėmis. Nulupkite granatą, išimkite sėklas ir sudėkite jas į atskirą dubenį. Jei reikia, nulupkite slyvas nuo sėklų ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Į dubenį sudėkite grietinę, supilkite majonezą ir gerai išmaišykite, kad gautųsi padažas.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Paimkite plokščią lėkštę ir į jos vidurį padėkite stiklinę. Išdėliokite bulvių sluoksnį, paskirstykite jį aplink stiklinę ir aptepkite padažu. Tada išdėliokite sluoksnį vištienos filė, grybų su svogūnais ir džiovintų slyvų. Po to išdėliokite burokėlių sluoksnį ir aptepkite jį grietinės ir majonezo padažu. Galiausiai paruoštas salotas užbarstykite granatų grūdeliais ir 2-3 valandoms padėkite į šaldytuvą, kad prisitrauktų.
Kategorijos