Publikavimo data: 2024-10-13
Greitas bulvių su troškiniu ir žolelėmis receptas
Būna atvejų, kai nenorite daug laiko praleisti virtuvėje, bet tuo pačiu metu norite greitai paruošti sotų patiekalą. Štai jis - kvapnios bulvės su troškiniu ir žolelėmis! Troškinio gimtinė - Prancūzija, o Rusijoje 1870 m. buvo atidarytas pirmasis konservų fabrikas, gaminantis troškinį.
Žingsnis 1
Supjaustytas bulves sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užkaiskite. Vandenį galima pilti iki pusės arba pirštu aukščiau bulvių lygio. Kai bulvės išvirs, sumažinkite ugnį ir toliau troškinkite uždengę dangčiu. Nepamirškite pamaišyti, kad bulvės nepriliptų prie puodo sienelių.
Žingsnis 2
Ant ugnies pastatykite keptuvę ir gerai įkaitinkite. Kepkite svogūnus apie 2-3 minutes. Kepdami nepamirškite maišyti. Tada šiek tiek sumažinkite ugnį ir į svogūnus sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas. Išmaišykite mišinį ir kepkite, kol morkos suminkštės. Tai užtruks 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite, o kai tik mišinys užvirs, supilkite troškinį. Nuolat maišydami troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Troškinį su daržovėmis sudėkite į puodą su bulvėmis, pipirais ir druska. Nepamirškite, kad troškinys yra galutinis produktas, kuriame jau yra druskos! Kai tik bulvės ir troškinys užverda, išmaišykite ir, uždengę dangčiu, palikite troškintis, kol bulvės visiškai išvirs. Išjunkite ugnį ir pabarstykite paruoštą patiekalą smulkintomis žolelėmis bei česnakais, uždenkite dangčiu ir palikite 5 minutes pastovėti.
Kategorijos