Publikavimo data: 2024-06-15
Greitas česnakų kimči receptas
Korėjiečiai kimči vadina amžinosios jaunystės eliksyru, nes jis yra pagrindinis patiekalo ingredientas. Jis ne tik sultingo ir sodraus skonio, bet ir turi ypatingų naudingų medžiagų, pavyzdžiui, lizino, kuris valo kraują, stiprina imunitetą ir kovoja su navikinėmis ląstelėmis. Be to, fermentacijos proceso metu susidaro laktobacilų, kurios yra probiotikai ir padeda stiprinti imuninę sistemą. O dėl mažo kaloringumo kimči skatina svorio mažėjimą.
Žingsnis 1
Kopūstus supjaustykite 3-5 cm dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į gilų dubenį, pabarstykite druska. Išmaišykite ir palikite 6 valandas pastovėti. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 2
Po 6 valandų į kopūstus sudėkite svogūnus, česnakus ir papriką. Kruopščiai ir energingai išmaišykite.
Žingsnis 3
Uždenkite plokščia lėkšte, o ant viršaus uždėkite svorį, pavyzdžiui, stiklainį su vandeniu. Palikite 2 dienoms.
Kategorijos