Publikavimo data: 2024-06-15
Greitas Kimchi
Kimči yra populiarus korėjiečių užkandis, gaminamas iš Pekino kopūstų ir kitų daržovių. Jau kelis šimtmečius kimči laikomas mitybos etalonu. Originaliame recepte numatyta fermentacija, t. y. gatavame patiekale dauginasi laktobacilų bakterijos, kurios cukrų paverčia pieno rūgštimi, dėl kurios kimči yra konservuojamas. Įdomu tai, kad prieš kelis šimtmečius moliniai indai su kimči buvo užkasami į žemę. Patiekalas pasižymi malonia rūgštele su aštriu poskoniu.
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstą 3-5 cm dydžio gabalėliais. Imbiero šaknį sutarkuokite stambia tarka. Česnaką smulkiai sukapokite arba išspauskite per presą. Sudėkite daržoves į gilų dubenį. Įberkite druskos, paprikos ir acto.
Žingsnis 2
Kruopščiai ir energingai išmaišykite rankomis.
Kategorijos