Publikavimo data: 2024-04-01
Grikių sriuba
Grikių sriuba yra geras pirmasis patiekalas tiems, kurie laikosi sveikos mitybos ir mėgsta sveiką maistą. Grikių kruopose yra daug vitaminų, tokių kaip B1, B2, taip pat kalio, geležies ir magnio. Dėl didelio skaidulų kiekio šios kruopos gerai veikia virškinimą, kepenis ir kasą. Ši greita ir paprasta sriuba patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Ji užima ypatingą vietą ant dietinio ir medicininio stalo.
Žingsnis 1
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Virtą dešrą supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Indelyje išplakite du vištų kiaušinius iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Augaliniame aliejuje apkepkite svogūną ir dešrą.
Žingsnis 6
Nuplaukite grikių kruopas ir suberkite į virtą dešrą bei svogūnus.
Žingsnis 7
Sudėkite visus ingredientus į puodą, užpilkite vandeniu ir palikite virti 30 minučių. Tokiam kiekiui ingredientų reikės maždaug 3 litrų vandens.
Žingsnis 8
Į sriubą suberkite česnaką, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir dar 5 minutes pavirkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 9
Supilkite kiaušinių masę į sriubą ir išmaišykite.
Kategorijos