Grikių sriuba su paprikomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Grikių sriuba su paprikomis

Grikių sriubą su paprikomis visai nesunku paruošti ir ji labai skani. Bulgariški pipirai suteikia nuostabų aromatą ir padaro sriubos skonį daug sodresnį ir įdomesnį. Jo reikėtų dėti į sriubos daržovių mišrainę kartu su svogūnais, morkomis, salierais ir pomidorų pasta. Grikių kruopos suteikia sotumo ir tirštumo. Grikiai puikiai dera su įvairiais mėsos ingredientais, todėl vietoj troškinio galite rinktis vištieną, kiaulieną, jautieną ar rūkytą dešrą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
64 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Grikių sriuba su paprikomis Žingsnis 1
Paruoškite sultinį. Puode užvirinkite vandenį, sudėkite supjaustytas bulves, grikius ir virkite 10 minučių. Sudėkite troškinį ir virkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Grikių sriuba su paprikomis Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Įkaitintame augaliniame aliejuje reguliariai maišydami tris minutes pakepinkite svogūnus ir morkas. Įdėkite du šaukštus pomidorų pastos, supjaustytą saldžiąją papriką ir salierą. Gerai išmaišykite ir kepkite dar penkias minutes.

Žingsnis 3

Grikių sriuba su paprikomis Žingsnis 3
Paruoškite sriubą. Į sultinį įdėkite kepsnį, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite ir palikite ant karštos viryklės uždengę dangčiu 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, daržovių sriubos, sriubos, paprastos, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, pomidorų sezonas, saldžiųjų pipirų sezonas, be įprastų alergenų, receptų knyga, pomidorų sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos