Publikavimo data: 2025-08-20
Grikių sriuba su paprikomis
Grikių sriubą su paprikomis visai nesunku paruošti ir ji labai skani. Bulgariški pipirai suteikia nuostabų aromatą ir padaro sriubos skonį daug sodresnį ir įdomesnį. Jo reikėtų dėti į sriubos daržovių mišrainę kartu su svogūnais, morkomis, salierais ir pomidorų pasta. Grikių kruopos suteikia sotumo ir tirštumo. Grikiai puikiai dera su įvairiais mėsos ingredientais, todėl vietoj troškinio galite rinktis vištieną, kiaulieną, jautieną ar rūkytą dešrą.
Žingsnis 1
Paruoškite sultinį. Puode užvirinkite vandenį, sudėkite supjaustytas bulves, grikius ir virkite 10 minučių. Sudėkite troškinį ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Įkaitintame augaliniame aliejuje reguliariai maišydami tris minutes pakepinkite svogūnus ir morkas. Įdėkite du šaukštus pomidorų pastos, supjaustytą saldžiąją papriką ir salierą. Gerai išmaišykite ir kepkite dar penkias minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite sriubą. Į sultinį įdėkite kepsnį, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite ir palikite ant karštos viryklės uždengę dangčiu 10 minučių.
Kategorijos