Publikavimo data: 2024-03-26
Gruziniška pupelių sriuba su daržovėmis ir ryžiais
Gruziniška pupelių sriuba su daržovėmis yra labai skani, kvapni, šiek tiek aštri. Net ir be mėsos sriuba dėl pupelių yra soti ir soti. Aštrumo lygis keičiamas mažinant arba didinant adžikos kiekį. Kai sriuba užvirs, ji taps dar skanesnė, todėl virkite daugiau!
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 4
Ryžius virkite, kol suminkštės - maždaug 30 minučių po to, kai vanduo užvirs.
Žingsnis 5
Pupeles nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Į nedidelį puodą supilkite 2 litrus vandens, sudėkite pupeles ir virkite, kol suminkštės (1,5-2 val.).
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 7
Maišydami kepkite morkas ir svogūnus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite.
Žingsnis 9
Toliau maišydami kepkite dar 2-3 minutes. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 10
Į išvirtas pupeles suberkite ryžius, pakepinkite ir česnaką.
Žingsnis 11
Pagardinkite druska, pipirais, lauro lapais, adžika ir smulkintomis kalendromis. Virkite dar 5 minutes. Sriuba paruošta!
Kategorijos