"Grybų pieva" su rūkyta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

"Grybų pieva" su rūkyta vištiena

Salotos "Grybų giraitė", marinuoti grybai su rūkyta vištiena, kurioje puikiai dera gražus patiekimas sukurs šventinę nuotaiką. Šis patiekalas turi daugybę variantų, o tai sukuria didelę erdvę eksperimentams, todėl grybus galite, pavyzdžiui, pakeisti opuncijomis ar bet kokiais kitais grybais. O vietoj rūkytos vištienos imkite virtą vištieną, jei norite dietinio salotų varianto. Patiekalui reikės formos ir maistinės plėvelės, todėl pasiruoškite juos iš anksto.
Gaminimo laikas
165 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
84 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Grybų pieva" su rūkyta vištiena Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius ir juos atskirai sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkos. Vištieną supjaustykite kubeliais, smulkiai supjaustykite svogūną ir krapus. Žirnelius sumaišykite su svogūnais. Morkas sutarkuokite vidutine tarka.

Žingsnis 2

"Grybų pieva" su rūkyta vištiena Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite grybus į formą kepurėle žemyn, pabarstykite juos krapais ir šiek tiek aptepkite majonezu. Tada išdėliokite produktus tokia tvarka: sluoksnis trynių, baltymų, vištienos ir žirnelių su svogūnais. Kiekvieną sluoksnį aptepkite majonezu. Salotas pabarstykite morkomis ir sutrinkite. Uždenkite formą maistine plėvele ir nusiųskite į šaldytuvą 2 valandoms. Tada ištraukite, nuimkite plėvelę, uždenkite formą lėkšte, atsargiai ją apverskite ir išimkite iš formos salotas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos