Publikavimo data: 2024-09-16
"Grybų pieva" su rūkyta vištiena
Salotos "Grybų giraitė", marinuoti grybai su rūkyta vištiena, kurioje puikiai dera gražus patiekimas sukurs šventinę nuotaiką. Šis patiekalas turi daugybę variantų, o tai sukuria didelę erdvę eksperimentams, todėl grybus galite, pavyzdžiui, pakeisti opuncijomis ar bet kokiais kitais grybais. O vietoj rūkytos vištienos imkite virtą vištieną, jei norite dietinio salotų varianto. Patiekalui reikės formos ir maistinės plėvelės, todėl pasiruoškite juos iš anksto.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius ir juos atskirai sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkos. Vištieną supjaustykite kubeliais, smulkiai supjaustykite svogūną ir krapus. Žirnelius sumaišykite su svogūnais. Morkas sutarkuokite vidutine tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite grybus į formą kepurėle žemyn, pabarstykite juos krapais ir šiek tiek aptepkite majonezu. Tada išdėliokite produktus tokia tvarka: sluoksnis trynių, baltymų, vištienos ir žirnelių su svogūnais. Kiekvieną sluoksnį aptepkite majonezu. Salotas pabarstykite morkomis ir sutrinkite. Uždenkite formą maistine plėvele ir nusiųskite į šaldytuvą 2 valandoms. Tada ištraukite, nuimkite plėvelę, uždenkite formą lėkšte, atsargiai ją apverskite ir išimkite iš formos salotas.
Kategorijos