Hašas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Hašas

Hašas anksčiau buvo laikomas vargšų patiekalu, tačiau tai nesumenkina jo skonio ir naudos. Tikro hašišo gaminimas yra gana ilgas procesas, tačiau jis visai nesudėtingas. Pirmiausia mėsą reikia gerai išmirkyti, o paskui kelias valandas virti. Šis patiekalas yra labai maistingas ir sveikas. Paprastai chašas patiekiamas pusryčiams ir visada siūlomas su įvairiais žalumynais, česnaku ir pitos duona. Klasikinis chašas sūdomas pagal skonį, tačiau šiame recepte druskos dedama gaminimo metu.
Gaminimo laikas
1960 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
51 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
1 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.84/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Hašas Žingsnis 1
Paruoškite jautienos blauzdas kepimui. Gerai nuplautus ir iškeptus jautienos sprandus supjaustykite porcijomis, kad tilptų į puodą. Jautieną sudėkite į gilų indą ir iki viršaus pripilkite vandens. Kojas mirkykite apie 24 valandas. Vandenį keiskite kas 2-3 valandas.

Žingsnis 2

Hašas Žingsnis 2
Pradėkite ruošti sriubą. Išmirkytus ir gerai nuplautus jautienos blauzdikaulius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad jis apsemtų juos 15-20 cm. Pastatykite puodą ant didelės ugnies. Kai užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite virti 8 valandas.

Žingsnis 3

Hašas Žingsnis 3
Baigti gaminti. Išimkite jautieną iš sultinio, atvėsinkite ir atskirkite mėsą nuo kaulo. Mėsą supjaustykite arba susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Perkoškite sultinį per smulkų sietelį ir pagal skonį įmaišykite džiovintų žolelių. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Paruoškite pitos duoną. Padėkite pitą ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą iki 60 ˚C temperatūros orkaitę 5 minutėms.

Žingsnis 5

Armėnišką hašą paskirstykite lėkštėse. Ant lėkščių paskleiskite mėsą. Paspauskite česnaką ir įdėkite į sriubos dubenį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos