Hünkar beğendi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Hünkar beğendi

Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Alyvuogių aliejuje 2-3 minutes pakepinkite svogūnus, tada suberkite česnakus ir pakepinkite dar porą minučių.

Žingsnis 2

Hünkar beğendi Žingsnis 2
Sudėkite mėsą, išmaišykite ir palikite troškintis, kol išgaruos vanduo.

Žingsnis 3

Sudėkite pomidorų pastą ir kubeliais supjaustytus pomidorus be odelės. Tame pačiame etape sudėkite prieskonius: čiobrelius, druską ir pipirus.

Žingsnis 4

Į indą supilkite 1,5 puodelio vandens, išmaišykite ir uždenkite. Užvirinkite ir sumažinkite kaitvietę iki silpnos ugnies.

Žingsnis 5

Troškinkite ant silpnos ugnies apie valandą, kol mėsa suminkštės, retkarčiais pamaišydami. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens.

Žingsnis 6

Baklažanus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir keliose vietose pradurkite peiliu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepkite baklažanus ant grotelių vėdinamoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 7

Hünkar beğendi Žingsnis 7
Iškeptus baklažanus atvėsinkite, pašalinkite odą ir smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 8

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite. Kepkite miltus 1-2 minutes, kol atsiras lengvas kreminis skonis.

Žingsnis 9

Į keptuvę sudėkite baklažanus ir juos pasūdykite.

Žingsnis 10

Pamažu supilkite pieną ir išmaišykite. Nuolat maišydami užvirinkite.

Žingsnis 11

Sudėkite sūrį, išmaišykite gautą masę ir troškinkite dar 1 minutę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos