Žingsnis 1
Alyvuogių aliejuje 2-3 minutes pakepinkite svogūnus, tada suberkite česnakus ir pakepinkite dar porą minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite mėsą, išmaišykite ir palikite troškintis, kol išgaruos vanduo.
Žingsnis 3
Sudėkite pomidorų pastą ir kubeliais supjaustytus pomidorus be odelės. Tame pačiame etape sudėkite prieskonius: čiobrelius, druską ir pipirus.
Žingsnis 4
Į indą supilkite 1,5 puodelio vandens, išmaišykite ir uždenkite. Užvirinkite ir sumažinkite kaitvietę iki silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Troškinkite ant silpnos ugnies apie valandą, kol mėsa suminkštės, retkarčiais pamaišydami. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Žingsnis 6
Baklažanus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir keliose vietose pradurkite peiliu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepkite baklažanus ant grotelių vėdinamoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 7
Iškeptus baklažanus atvėsinkite, pašalinkite odą ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 8
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite. Kepkite miltus 1-2 minutes, kol atsiras lengvas kreminis skonis.
Žingsnis 9
Į keptuvę sudėkite baklažanus ir juos pasūdykite.
Žingsnis 10
Pamažu supilkite pieną ir išmaišykite. Nuolat maišydami užvirinkite.
Žingsnis 11
Sudėkite sūrį, išmaišykite gautą masę ir troškinkite dar 1 minutę.