Publikavimo data: 2024-02-04
Įdaryti koldūnai receptas
"Draniki" yra vienas garsiausių baltarusių virtuvės patiekalų. Nors ginčai dėl draanikų kilmės vis dar kyla. Yra nuomonė, kad jie buvo pasiskolinti iš vokiečių virtuvės, tačiau tai buvo taip seniai, kad tiksliai to pasakyti neįmanoma. Nusprendėme jums pasiūlyti sotesnį variantą - maltinių blynelius, kuriuos lengvai pasigaminsite namuose pagal mūsų žingsnis po žingsnio receptą.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Smulkiai sutarkuokite svogūną ir bulves, įberkite druskos, maltų pipirų ir miltų. Išmaišykite mišinį ir, jei reikia, atsargiai nuspauskite sultis. Naudokite bulvių veislę, kurioje yra daug krakmolo, kad blynai būtų tankesni.
Žingsnis 3
Mėsą pasūdykite ir papipirinkite, tada iš jos suformuokite plokščius kotletus.
Žingsnis 4
Į įkaitintą aliejų dėkite 1 valgomąjį šaukštą bulvių masės, lengvai paspauskite šaukštu ir išlyginkite. Ant kiekvieno bulvių paplotėlio dėkite po vieną mėsos paplotėlį. Ant mėsos įdaro dėkite dar 1 valgomąjį šaukštą bulvių mišinio ir vėl išlyginkite.
Žingsnis 5
Kepkite įdarytus blynus ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Tada perkelkite juos į kepimo skardą ir dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 6
Patiekite draini karštą.
Kategorijos