Publikavimo data: 2025-08-18
Įdomios vištienos ir kivių salotos
Šios egzotiškos salotos su virta vištiena, konservuotais grybais, kiviais, ananasais ir sūriu bus skanios tiek su majonezu, tiek su naminiu padažu iš alyvuogių aliejaus ir garstyčių. Salotas papuoškite krapų, petražolių arba kalendrų šakelėmis. Beje, vienas kivis suteiks organizmui vitamino C paros dozę, o ananasas pasižymi priešuždegiminiu poveikiu. Kivių tėvynė yra Kinija, o jų skonis šiek tiek primena agrastus, todėl iki XX a. Rusijoje jie buvo vadinami "kiniškaisiais agrastais".
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Vištieną virkite pasūdytame pasūdytame vandenyje ant vidutinės ugnies 20-30 minučių. Tada atvėsinkite. Pievagrybius supjaustykite pusiau. Vištieną, ananasus ir kivius supjaustykite kubeliais. Stambiai sutarkuokite kietąjį sūrį.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite vištieną, grybus, ananasus, kivius ir sūrį į salotinę. Pagardinkite pipirais, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Kategorijos