Ispaniška avinžirnių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Ispaniška avinžirnių sriuba

Ispaniška avinžirnių sriuba, arba potaje, yra tirštas pirmasis patiekalas, verdamas su daržovėmis ir prieskoniais. Ši sriuba idealiai tinka pasninkaujantiems arba vegetarams, nes joje nėra gyvūninės kilmės maisto. Prieš virdami avinžirnius pamirkykite per naktį, kad jie išbrinktų. Didžiąją dalį sriubos ruošimo laiko užima avinžirnių virimas, tačiau pats procesas yra gana paprastas. Jei norite, į sriubą galite įdėti mėgstamų prieskonių.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
82 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Salierai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ispaniška avinžirnių sriuba Žingsnis 1
Paruoškite sriubos pagrindą. Sudėkite avinžirnius į puodą ir virkite dideliame kiekyje vandens 120 minučių. Pradėkite ruošti daržovių sultinį. Porus, salierus ir morkas užpilkite 1 litru šalto vandens, įmeskite visą svogūną ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, įdėkite 2 šakeles čiobrelių. Virkite 20 minučių. Sultinį perkoškite per sietelį.

Žingsnis 2

Ispaniška avinžirnių sriuba Žingsnis 2
Paruoškite sriubai skirtas daržoves. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 1 minutę pakepinkite svogūnus. Tada sudėkite tarkuotas morkas, po 1 minutės į keptuvę suberkite pipirus. Viską kartu troškinkite dar 3 minutes. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, sultis ir papriką. Kepkite dar 5 minutes. Pabaigoje sudėkite česnaką ir virkite dar minutę.

Žingsnis 3

Ispaniška avinžirnių sriuba Žingsnis 3
Sudėkite pagrindus ir baigkite virti. Į puodą supilkite perkoštą daržovių sultinį ir užvirinkite. Tada sudėkite išvirtus avinžirnius. Virkite 10 minučių. Į sriubą sudėkite špinatus ir lauro lapą ir virkite dar 5 minutes. Baigiant virti įberkite druskos, pipirų ir čiobrelių, uždenkite ir palikite 10 minučių pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos