Publikavimo data: 2024-06-08
Jautienos kepsnys keptuvėje.
Kad keptuvėje iškeptumėte tinkamą jautienos kepsnį, turite atsižvelgti į kelias paprastas taisykles. Pavyzdžiui, mėsos storis neturi viršyti 3 cm ir ji neturi būti šalta. Mėsą kepkite ant stipriai įkaitintos keptuvės, o apversti ją geriau specialiomis žnyplėmis. Jei laikysitės taisyklių, sultingas ir minkštas jautienos kepsnys, keptas augaliniame aliejuje su rozmarinais, česnakais ir mėtomis, taps bet kurio stalo puošmena ir suteiks malonumą kiekvienam mėsos mėgėjui.
Žingsnis 1
Paruoškite prieskonius. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite rozmarinų ir mėtų šakeles ir nesmulkintas česnako skilteles. Keptuvę įjunkite ant didžiausios ugnies ir kepkite prieskonius 3-4 minutes, tada išimkite rozmarinus ir mėtas. Apverskite česnakus į kitą pusę.
Žingsnis 2
Apkepkite mėsą. Sudėkite mėsą į keptuvę su aliejumi ir česnaku ir kepkite iš vienos pusės 2-3 minutes. Tada atsargiai, naudodami žnyples, apverskite mėsą į kitą pusę ir kepkite 2-3 minutes. Dėkite kepsnį į lėkštę ir ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto. Pagardinkite mėsą druska ir pipirais. Uždenkite lėkštę su kepsniu giliu dubeniu ir palikite jį pailsėti.
Kategorijos