Publikavimo data: 2024-03-27
Jūrinių lydekų žuvies sriuba
Gausi ir soti jūros lydekų sriuba yra gana paprastas, bet skanus patiekalas. Ją gali pasigaminti kiekvienas, o paskui visi su malonumu valgys. Jūrinė lydeką - tai menkinių šeimos žuvis, kurioje gausu baltymų. Bulvės, svogūnai ir morkos - daržovių klasika ir bet kokios sotesnės sriubos pagrindas, todėl ji bus sveika ir maistinga. Be to, daržovėse yra daug ląstelienos ir jos iš organizmo pašalina visus toksinus. Papuoškite sriubą žolelėmis ir tuomet porcija nenusileis restorano patiekalams.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite riekelėmis.
Žingsnis 3
Supjaustykite jūros lydekos filė dideliais gabalais.
Žingsnis 4
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Paimkite keptuvę, patepkite ją saulėgrąžų aliejumi. Į vieną keptuvės pusę sudėkite morkas, o į kitą - susmulkintą svogūną. Kepkite daržoves ant vidutinės ugnies, kol suminkštės ir paruduos, apie 10 minučių.
Žingsnis 6
Paimkite puodą, pripilkite į jį vandens ir sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves. Užvirkite ir sumažinkite ugnį.
Žingsnis 7
Sudėkite bulves, ryžius ir žuvies gabalėlius ir išmaišykite.
Žingsnis 8
Virkite sriubą uždengę maždaug 15 minučių, kol ryžiai ir žuvis išvirs. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių pastovėti po dangčiu. Sriuba paruošta patiekti!
Kategorijos