Publikavimo data: 2025-08-19
Jūrinių plekšnių sriuba su soromis
Norėčiau pasidalyti gardžios, sočios plekšnių sriubos receptu. Sriubos iš šios žuvies gaminamos nedažnai ir ne veltui. Iš jos pagaminama aromatinga ir lengva sriuba.
Žingsnis 1
Iš plekšnių pašalinkite galvą, žarnas ir visus pelekus. Būtinai pašalinkite abiejų pusių odą. Geriausia tai daryti, kai žuvis dar šiek tiek sušalusi. Į verdantį vandenį (2 litrai) įberkite druskos ir lauro lapą. Sudėkite žuvį ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, periodiškai nugriebdami putas.
Žingsnis 2
Išimkite žuvį, nuplaukite soras, kol vanduo taps skaidrus, ir supilkite į sultinį. Virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūną. Daržoves galima iš anksto pašlakstyti augaliniu aliejumi, kad sriuba taptų sodresnė. Bulves supjaustykite batonais.
Žingsnis 4
Sudėkite daržoves į sultinį ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 5
Atskirkite žuvį nuo kaulų ir grąžinkite ją į sriubą. Į sultinį įpilkite šlakelį degtinės arba nesaldintos tinktūros ir palikite virti dar 5 minutes. Šį etapą galima praleisti, tačiau alkoholis sustiprina bendrą patiekalo skonį ir padaro jį intensyvesnį.
Kategorijos