Jūrinių plekšnių sriuba su soromis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Jūrinių plekšnių sriuba su soromis

Norėčiau pasidalyti gardžios, sočios plekšnių sriubos receptu. Sriubos iš šios žuvies gaminamos nedažnai ir ne veltui. Iš jos pagaminama aromatinga ir lengva sriuba.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
642 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Jūrinių plekšnių sriuba su soromis Žingsnis 1
Iš plekšnių pašalinkite galvą, žarnas ir visus pelekus. Būtinai pašalinkite abiejų pusių odą. Geriausia tai daryti, kai žuvis dar šiek tiek sušalusi. Į verdantį vandenį (2 litrai) įberkite druskos ir lauro lapą. Sudėkite žuvį ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, periodiškai nugriebdami putas.

Žingsnis 2

Jūrinių plekšnių sriuba su soromis Žingsnis 2
Išimkite žuvį, nuplaukite soras, kol vanduo taps skaidrus, ir supilkite į sultinį. Virkite 10 minučių.

Žingsnis 3

Jūrinių plekšnių sriuba su soromis Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūną. Daržoves galima iš anksto pašlakstyti augaliniu aliejumi, kad sriuba taptų sodresnė. Bulves supjaustykite batonais.

Žingsnis 4

Jūrinių plekšnių sriuba su soromis Žingsnis 4
Sudėkite daržoves į sultinį ir virkite dar 10 minučių.

Žingsnis 5

Jūrinių plekšnių sriuba su soromis Žingsnis 5
Atskirkite žuvį nuo kaulų ir grąžinkite ją į sriubą. Į sultinį įpilkite šlakelį degtinės arba nesaldintos tinktūros ir palikite virti dar 5 minutes. Šį etapą galima praleisti, tačiau alkoholis sustiprina bendrą patiekalo skonį ir padaro jį intensyvesnį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, žuvies sriubos, sriubos, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, česnakų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, kreminės sriubos, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos