"Jūros gėrybių bouillabaisse. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

"Jūros gėrybių bouillabaisse.

Prancūziškos svogūnų sriubos Bouillabaisse istorija siekia senus laikus. Senovės graikai, įkūrę Marselį, aktyviai žvejojo, tačiau dažnai nespėdavo parduoti visos žuvies. Jiems reikėdavo skubiai ją išvirti, todėl jie sugalvojo sriubą, vadinamą "kakavya". Receptas buvo nuolat interpretuojamas ir iš Marselio vargšų maisto virto elegantišku patiekalu, vadinamu "Bouillabaisse", kas reiškia "lėtai verdantis".
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
66 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, maisto priedai, vėžiagyviai, žuvis, salierai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.97/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Jūros gėrybių bouillabaisse. Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Nulupkite pomidorus ir supjaustykite juos smulkiais kubeliais. Tą patį padarykite ir su salierais. Labai smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Per dideli gabalai ilgai virs.

Žingsnis 2

"Jūros gėrybių bouillabaisse. Žingsnis 2
Išvirkite daržoves. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sviesto, sudėkite svogūnus ir česnakus. Kepkite apie 5 minutes. Sudėkite pomidorus ir salierus, supilkite 2 puodelius vandens ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.

Žingsnis 3

"Jūros gėrybių bouillabaisse. Žingsnis 3
Išvirkite sriubą. Į puodą supilkite likusį vandenį ir vyną, sudėkite lauro lapus ir žuvį. Kai sriuba užvirs, virkite dar apie 30 minučių ant silpnos ugnies, kol žuvis išvirs. Tada sudėkite likusias jūros gėrybes (jūros kokteilius ir krevetes), druską ir pipirus, pavirkite dar 5 minutes. Tada nukelkite puodą nuo viryklės ir palikite dar 20 min. brinkti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos