Publikavimo data: 2024-04-28
"Jūros gėrybių bouillabaisse.
Prancūziškos svogūnų sriubos Bouillabaisse istorija siekia senus laikus. Senovės graikai, įkūrę Marselį, aktyviai žvejojo, tačiau dažnai nespėdavo parduoti visos žuvies. Jiems reikėdavo skubiai ją išvirti, todėl jie sugalvojo sriubą, vadinamą "kakavya". Receptas buvo nuolat interpretuojamas ir iš Marselio vargšų maisto virto elegantišku patiekalu, vadinamu "Bouillabaisse", kas reiškia "lėtai verdantis".
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Nulupkite pomidorus ir supjaustykite juos smulkiais kubeliais. Tą patį padarykite ir su salierais. Labai smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Per dideli gabalai ilgai virs.
Žingsnis 2
Išvirkite daržoves. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sviesto, sudėkite svogūnus ir česnakus. Kepkite apie 5 minutes. Sudėkite pomidorus ir salierus, supilkite 2 puodelius vandens ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 3
Išvirkite sriubą. Į puodą supilkite likusį vandenį ir vyną, sudėkite lauro lapus ir žuvį. Kai sriuba užvirs, virkite dar apie 30 minučių ant silpnos ugnies, kol žuvis išvirs. Tada sudėkite likusias jūros gėrybes (jūros kokteilius ir krevetes), druską ir pipirus, pavirkite dar 5 minutes. Tada nukelkite puodą nuo viryklės ir palikite dar 20 min. brinkti.
Kategorijos