Publikavimo data: 2024-05-25
Jūros gėrybių troškinys
Jūros gėrybių troškinys yra vienas skaniausių ir populiariausių patiekalų Viduržemio jūros regiono restoranuose. Šiame recepte midijos, žuvies gabaliukai, kalmarai ir krevetės troškinami pomidorų pastoje, daržovėse ir prieskoniuose. Dėl tiršto sviesto, žolelių ir prieskonių padažo troškinys yra sotus ir tirštas, kaip tyrė sriuba. Patiekalas atrodys ypač efektingai, jei bus patiekiamas su šviežiais džiūvėsėliais arba skrudinta duona.
Žingsnis 1
Pagrindiniam padažui plačiame puode sunkiu dugnu ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, morką ir salierą. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps auksiniai ir skaidrūs. Tada sudėkite kalmarus ir česnakus, atsitiktinai supjaustytus, ir juos taip pat pakepinkite.
Žingsnis 2
Sudėkite konservuotus pomidorus, vandenį (arba sultinį), kaparėlius, cukrų ir sausus prieskonius. Užvirkite ir virkite 15-25 min. Išplakite pagrindą stacionariu arba panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Troškiniui užpildyti pasirinkite jūros gėrybių ir žuvies atraižas, stambiai jas supjaustykite. Krevetes perpjaukite išilgai pusiau, saldžiąsias paprikas supjaustykite plonais griežinėliais, o baklažanus - stambiais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite stambiais kubeliais, išimdami šerdį. Baklažanus ir paprikas supjaustykite stambiais griežinėliais.
Žingsnis 4
Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepkite daržoves, kol taps ryškiai auksinės spalvos. Nuimkite jas nuo ugnies. Toje pačioje keptuvėje augaliniame aliejuje greitai apkepkite visas žuvis ir jūros gėrybes.
Žingsnis 5
Perkelkite troškinio pagrindą į aukštą puodą, supilkite grietinėlę, pasūdytus žuvies gabalėlius ir pomidorus. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Virkite 15-20 minučių. Sudėkite daržoves, smulkintas žoleles ir palikite troškinį pastovėti dar 4-5 minutes.
Žingsnis 6
Patiekite keptuvėje ant stalo arba perkelkite troškinį į bet kokį išvaizdų indą. Patiekite su pašildyta duona.
Kategorijos