Publikavimo data: 2024-05-25
Kalakutų skrandžiai
Kalakutiena ir šalutiniai produktai yra labai sveiki - juose mažai kalorijų, bet jie labai maistingi. 100 g kalakutienos vidutiniškai yra 19-21 g baltymų, t. y. daugiau nei jautienoje (18,6 g), kiaulienoje (14,3 g) ir ėrienoje (15,6 g). 1863 m. Abraomas Linkolnas Padėkos dieną paskelbė banko švente, kuriai buvo pradėta ruošti kalakutiena. Šiandien Jungtinėse Valstijose specialiai Padėkos dienai auginama daugiau kaip 270 mln. kalakutų.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Perdirbtus skrandžius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įdėkite pusę nulupto svogūno, lauro lapą, šiek tiek druskos ir virkite ant mažos ugnies 1 valandą, kol suminkštės. Perkelkite skrandukus į lėkštę, sultinį perkoškite ir išsaugokite.
Žingsnis 2
Troškinkite skrandžius. Supjaustykite skrandukus mažais gabalėliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 5 min. kepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite salierus ir skrandukus ir kepkite kartu dar 5 minutes. Supilkite 100 ml sultinio ir uždengę dangčiu virkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Jei reikia, įpilkite dar sultinio. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos sudėkite česnaką. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Kategorijos