Publikavimo data: 2025-08-18
Kalijų žiedų salotos
Salotos "Calla Flowers" ruošiamos iš gerai pažįstamų ingredientų: vištienos, kiaušinių, morkų, svogūnų, grybų ir kietojo sūrio. Iš pradžių jos užkariauja visus susirinkusius prie stalo savo puošnumu, o paskui - subtiliu skoniu. Norint papuošti lėkštes iš lydyto sūrio reikia suvynioti kuolelį, panašų į kalijos žiedo formą, iš morkos išpjauti dygliuką ir įdėti į vidų. Žiedų lapus ir kotelius patogiausia gaminti iš žaliųjų svogūnų plunksnų. Gautomis gėlėmis papuoškite salotų paviršių.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir grybus. Morkas sutarkuokite korėjietiška morkų tarka. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Pakepinkite svogūnus 3 minutes, sudėkite morkas ir kepkite dar 5 minutes. Sudėkite grybus, įberkite druskos ir kepkite ant vidutinės ugnies dar 10 minučių, reguliariai maišydami.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Supjaustykite vištieną plonais griežinėliais, pirmąjį sluoksnį sudėkite į salotinę, aptepkite majonezu. Tada sudėkite svogūnus, grybus ir morkas, aptepkite majonezu. Kietai virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka, paskleiskite kitą sluoksnį ir aptepkite likusiu majonezu. Smulkiai supjaustykite krapus ir pabarstykite jais viršutinį sluoksnį. Palikite salotas šaldytuve bent 30 min.
Kategorijos