Publikavimo data: 2024-09-16
Kapustniakas multivarke su raugintais kopūstais
Kapustniakas yra tradicinė slavų tautų kalėdinė sriuba. Yra daug kapustniako receptų, pavyzdžiui, lenkai ruošia rūgštesnį variantą, prieš verdant neplaudami raugintų kopūstų. Gavėnios kapustniakas verdamas be mėsos. Dažnai kapustniakas verdamas pridedant įvairių grūdinių kultūrų. Patiekalas panašus į barščius ar skystus kopūstus, tačiau tai ne visai analogiškas patiekalas, nes gaminamas tik iš raugintų kopūstų. Kopūstams virti naudojamų ingredientų galima rasti visur ir jie yra palyginti nebrangūs, dėl šios priežasties paruoštas patiekalas gaunasi biudžetinis. Kapustniaką galite gaminti naudodami daugiafunkcinę keptuvę. Taip sutaupysite laiko ir dar labiau palengvinsite gaminimo procesą, o patiekalo skonis bus sodresnis.
Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Daržovių skustuku pašalinkite morkų odelę ir stambiai sutarkuokite.
Žingsnis 3
Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Sudėkite vištienos krūtinėlę į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant viryklės ir užvirkite. Sultinį virkite 15-20 minučių. Baigiant virti įberkite žiupsnelį druskos, pipirų žirnelių ir lauro lapelių mišinio, kad būtų aromatingesnis. Iš sultinio išimkite vištieną ir supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 5
Įjunkite "Multicooker" keptuvę. Pasirinkite režimą "Kepti". Į dubenį supilkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūną bei morkas.
Žingsnis 6
Sudėkite raugintus kopūstus.
Žingsnis 7
Pakepinkite kopūstus su svogūnais ir morkomis, įpilkite pomidorų pastos.
Žingsnis 8
Sudėkite bulves, soras ir vištieną į multicooker. Uždarykite multicookerio dangtį ir įjunkite "Cook" režimą. Kepkite kapustniaką 30 minučių.
Žingsnis 9
Paruošta soti ir aromatinga raugintų kopūstų sriuba. Prie kopūstų sriubos patiekite grietinės ir šviežių žolelių.
Kategorijos