Publikavimo data: 2024-06-22
Lentiniai kopūstai su bulvėmis ir ryžiais
Prieš kelis šimtmečius mūsų protėviai visus patiekalus gamino orkaitėje. Ypač skanios buvo sriubos! Kapustniakas yra tradicinis rytų slavų virtuvės patiekalas. Jis ypač garsus Ukrainoje, Poltavoje. Dažniausiai jis gaminamas su raugintais kopūstais. Jei jo neturite, tinka švieži kopūstai! Šioje sriuboje yra naudingiausių daržovių: bulvių, pomidorų, svogūnų ir morkų! Į sriubą įberkite ryžių ir pomidorų pastos. Nepaisant to, kad patiekale nėra mėsos, sultinys ant daržovių ir ryžių gaunasi labai sotus!
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstus ant pjaustymo lentos.
Žingsnis 2
Nuplaukite pjaustymo lentą ir supjaustykite ant jos likusias daržoves. Bulves ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Morką ir svogūną supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 3
Paimkite didelę keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Ant dugno sudėkite susmulkintus kopūstus. Sudėkite morkų ir svogūnų šiaudelius. Keptuvėje ingredientus gerai išmaišykite ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Paimkite didelį puodą. Jame ateityje bus verdama sriuba. Į jį sudėkite ryžius, užpilkite vandeniu ir pradėkite virti. Po 10 minučių nuo virimo pradžios sudėkite bulvių kubelius ir virkite dar 10 minučių. Nepamirškite į sultinį įdėti lauro lapą.
Žingsnis 5
Tada į puodą su sultiniu sudėkite keptas daržoves ir pomidorų pastą. Jei reikia, įpilkite daugiau virinto vandens. Pagal skonį sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Gerai išmaišykite ir virkite dar 5 minutes. Kopūstų sriubą supilkite į gilų dubenį ir patiekite. Paruošta!
Kategorijos