Publikavimo data: 2024-04-05
Kapustniakas su raugintais kopūstais
Kapustniakas su raugintais kopūstais - skanus, sotus ir sotus ukrainietiškas patiekalas. Dažniausiai jis gaminamas iš raugintų kopūstų, tačiau juos galima pakeisti šviežiais kopūstais. Į sriubą taip pat galima įdėti grybų, ryžių arba išvirti kapustniaką su žuvies sultiniu. Galite pasigaminti net vegetarišką sriubą, jei iš recepto pašalinsite mėsą ir paliksite tik daržoves. Patiekalas vis tiek bus sotus ir skanus.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubos pagrindą. Sudėkite bulves į puodą su vandeniu. Sudėkite soras ir virkite ant vidutinės ugnies 20-30 minučių, kol bulvės išvirs.
Žingsnis 2
Išvirkite mėsos sultinį. Mėsą sudėkite į atskirą puodą su vandeniu. Užvirus sultiniui, nuimkite putas ir virkite 20-25 minutes. Tada išimkite mėsą iš puodo, atvėsinkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite atgal.
Žingsnis 3
Paruoškite daržovių padažą. Svogūnus ir morkas sudėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite 3-5 minutes. Į keptuvę prie daržovių suberkite pipirus. Troškinkite apie 3-5 minutes. Tada sudėkite raugintus kopūstus ir pomidorų pastą. Česnaką išspauskite per presą arba smulkiai sukapokite ir pridėkite prie likusių daržovių. Troškinkite 10 minučių. Pagal skonį įberkite prieskonių.
Žingsnis 4
Sudėkite ingredientus. Supilkite vištienos sultinį su mėsa į puodą su virtomis bulvėmis ir soromis ir supilkite daržovių padažą iš keptuvės. Išmaišykite ir virkite dar apie 5 minutes. Tada išjunkite ugnį ir palikite sriubą 10-15 min. brinkti.
Kategorijos