Publikavimo data: 2024-04-05
Kopūstai ir kviečiai
Ukrainietiškos kopūstų sriubos su soromis receptas nesukels sunkumų. Sriubai paruošti reikės nebrangių produktų. Yra daugybė variantų, pavyzdžiui, raugintų kopūstų kapustniakas su soromis. Kopūstai suteikia sriubai rūgštoko skonio ir nuostabaus aromato. Dėl sorų sultinys tampa klampesnis ir tirštesnis. Sriubai galima vartoti bet kokią mėsą. Jautiena ir kiauliena kopūstų sriubą padarys sotesnę, o vištiena ir kalakutiena - lengvą ir dietinę.
Žingsnis 1
Paruoškite atsargas. Į puodą su vandeniu sudėkite gabaliukais supjaustytą mėsą. Užvirus nuimkite putas. Tada į vandenį įberkite pipirų ir lauro lapą. Virkite 30 minučių.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite sriubos pagrindą. Į puodą suberkite nuplautas soras ir virkite dar 30 minučių. Į puodą sudėkite bulves ir morkas ir virkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite kepinius. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, išspauskite per presą ir kepkite 3-5 min. Tada sudėkite pomidorų pastą ir troškinkite apie 3-4 min.
Žingsnis 4
Pereikite prie paskutinio etapo. Kai bulvės puode suminkštės, sudėkite kepsnį ir virkite 5-10 minučių. Tada į puodą sudėkite smulkintus raugintus kopūstus ir virkite dar apie 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais. Išjunkite ugnį ir leiskite sriubai pastovėti 10-15 minučių.
Kategorijos