Publikavimo data: 2024-05-25
Ukrainietiškas kapustniakas su raugintais kopūstais
Kapustniakas - tai soti sriuba, verdama stipriame mėsos sultinyje su soromis ir naminiais raugintais kopūstais. Ukrainietiškas kapustniakas su raugintais kopūstais tradiciškai ruošiamas Kūčių vakarą ir Kalėdų dieną.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Virkite ją 2,5-3 litruose vandens 1-1,5 valandos, retkarčiais nugriebdami putas. Kai mėsa išvirs, išimkite ją iš sultinio, atskirkite nuo kaulų ir grąžinkite atgal. Sultinį šiek tiek pasūdykite, atsižvelgdami į kopūstų sūrumą.
Žingsnis 2
Kol mėsa verda, paruoškite daržovių padažą. Keptuvėje aliejuje 3-5 min. iki auksinės spalvos pakepinkite svogūną, sudėkite kopūstus ir kepkite 5-7 min. Įberkite pipirų, lauro lapą, įpilkite truputį vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies 20-30 min. Kopūstai neturi būti per daug minkšti.
Žingsnis 3
Paruoškite kapustniaką su raugintais kopūstais. Į paruoštą sultinį sudėkite soras ir bulves. Virkite 10-15 minučių, kol bus paruošti. Tada sudėkite daržovių padažą, užvirinkite ir išjunkite ugnį. Leiskite sriubai pastovėti 20 minučių.
Kategorijos