Ukrainietiškas kapustniakas su raugintais kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Ukrainietiškas kapustniakas su raugintais kopūstais

Kapustniakas - tai soti sriuba, verdama stipriame mėsos sultinyje su soromis ir naminiais raugintais kopūstais. Ukrainietiškas kapustniakas su raugintais kopūstais tradiciškai ruošiamas Kūčių vakarą ir Kalėdų dieną.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
35 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ukrainietiškas kapustniakas su raugintais kopūstais Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Virkite ją 2,5-3 litruose vandens 1-1,5 valandos, retkarčiais nugriebdami putas. Kai mėsa išvirs, išimkite ją iš sultinio, atskirkite nuo kaulų ir grąžinkite atgal. Sultinį šiek tiek pasūdykite, atsižvelgdami į kopūstų sūrumą.

Žingsnis 2

Ukrainietiškas kapustniakas su raugintais kopūstais Žingsnis 2
Kol mėsa verda, paruoškite daržovių padažą. Keptuvėje aliejuje 3-5 min. iki auksinės spalvos pakepinkite svogūną, sudėkite kopūstus ir kepkite 5-7 min. Įberkite pipirų, lauro lapą, įpilkite truputį vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies 20-30 min. Kopūstai neturi būti per daug minkšti.

Žingsnis 3

Ukrainietiškas kapustniakas su raugintais kopūstais Žingsnis 3
Paruoškite kapustniaką su raugintais kopūstais. Į paruoštą sultinį sudėkite soras ir bulves. Virkite 10-15 minučių, kol bus paruošti. Tada sudėkite daržovių padažą, užvirinkite ir išjunkite ugnį. Leiskite sriubai pastovėti 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos