Publikavimo data: 2024-09-16
Kapustniakas multivarke su ryžiais ir raugintais kopūstais
Kapustniakas - tai raugintų kopūstų sriuba, tradiciškai ruošiama ukrainiečių ir lenkų. Ji ruošiama su morkomis, svogūnais ir bulvėmis. Į kai kuriuos receptus siūloma dėti grūdų. Kapustniako nereikėtų painioti su barščiais ir barščiais. Skirtingai nuo šių patiekalų, į kapustniaką dedama tik raugintų kopūstų. Dėl paprastų ingredientų kapustniakas yra gana pigus patiekalas. Jis puikiai tinka pasninkaujant, jei nededate mėsos.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, kad jos ilgiau neišvirtų sriuboje ir nepaverstų pagaminto patiekalo "koše".
Žingsnis 3
Puode paruoškite sultinį kapustnjakui. Vištienos krūtinėlę užpilkite vandeniu, uždėkite ant viryklės ir užvirinkite. Virkite 20 minučių, periodiškai nugriebdami putas. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos pasūdykite, įdėkite lauro lapą ir pipirų mišinį. Išimkite vištieną, supjaustykite gabalėliais ir sultinį perkoškite.
Žingsnis 4
Įjunkite kepimo režimą daugiafunkcinėje keptuvėje ir į dubenį supilkite augalinį aliejų. Apkepkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 5
Sudėkite raugintus kopūstus.
Žingsnis 6
Dar 5-7 minutes troškinkite kopūstus su svogūnais ir morkomis, nuolat maišydami mentele. Sudėkite pomidorų pastą. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Supilkite bulves ir vištieną į multicooker.
Žingsnis 8
Supilkite vištienos sultinį. Įjunkite gaminimo režimą, uždarykite multicookerio dangtį ir virkite 30-40 minučių. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, supilkite ryžius.
Žingsnis 9
Kapustnjakas paruoštas. Paragaukite pagal skonį. Jei reikia, įberkite druskos.
Žingsnis 10
Patiekite patiekalą su grietine.
Kategorijos