Publikavimo data: 2025-08-18
Kapustniakas su kalendra ir šviežiais kopūstais
Kapustniakas yra viena garsiausių ukrainiečių virtuvės sriubų, prilygstanti ukrainietiškiems barščiams ir rusiškiems šalčiams. Tradiciškai ji buvo patiekiama kaip šventinis patiekalas per Kalėdas, bažnytines šventes, svarbius šeimos įvykius, laidotuves ir vestuves. Jis visada būna sotus, aromatingas ir sotus. Būtinai turėtumėte pabandyti jį pasigaminti! Ši sriuba mažai ką palieka abejingų, būtinai įtraukite ją į savo šventinį meniu!
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite kopūstus. Sutarkuokite morkas, česnaką ir svogūną.
Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite griežinėliais, jei reikia, pasūdykite.
Žingsnis 3
Nuluptas bulves supjaustykite skiltelėmis.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir 15-20 minučių kepkite kopūstus, morkas ir svogūnus ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Kepdami daržoves nepamirškite įdėti lauro lapą!
Žingsnis 5
Į daržoves supilkite pomidorų pastą, sudėkite ir virkite dar 5-10 minučių. Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 20 minučių kepkite vištieną. Įberkite druskos ir pipirų. Į daržoves sudėkite bulves ir 2-3 puodelius vandens. Troškinkite 20-30 minučių, kol visiškai išvirs.
Žingsnis 6
Supilkite sriubą į lėkštes, įberkite kalendrų ir patiekite.
Kategorijos