Kapustniakas su kopūstais ir ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kapustniakas su kopūstais ir ryžiais

Kapustniakas arba kapustnicas - tai kvapni ir soti kopūstų sriuba su kruopomis. Ši sriuba yra tradicinis ukrainiečių virtuvės patiekalas, tačiau ji verdama ir kaimyninėse šalyse: Rusijoje, Baltarusijoje, Lenkijoje ir Slovėnijoje. Klasikiniame variante kapustnykai virti naudojami rauginti kopūstai ir kruopos. Tačiau šiame recepte siūlome jums pasigaminti kopūstų sriubą su šviežiais kopūstais ir ryžiais. Sriuba nuo to nenukentės. Pasirodo, tai bus skanus, sotus ir aromatingas pirmasis namų vakarienės patiekalas.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
40 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kapustniakas su kopūstais ir ryžiais Žingsnis 1
Į puodą įpilkite 2 litrus vandens, sudėkite vištienos krūtinėlę ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą iki mažos. Sultinį virkite apie 40-50 minučių, kartkartėmis nugriebdami putas. Kai sultinys bus paruoštas, išimkite išvirtą filė, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais 1-1,5 cm dydžio kubeliais.

Žingsnis 2

Kapustniakas su kopūstais ir ryžiais Žingsnis 2
Kol sultinys verda, paruoškite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną.

Žingsnis 3

Kapustniakas su kopūstais ir ryžiais Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite kopūstą plonais griežinėliais. Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 4

Kapustniakas su kopūstais ir ryžiais Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite morkas ir kepkite dar 3 minutes. Tada sudėkite baltagūžius kopūstus ir kepkite dar 5-7 minutes.

Žingsnis 5

Kapustniakas su kopūstais ir ryžiais Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą. Viską išmaišykite ir ant vidutinės ugnies troškinkite apie 10 minučių. Tada išimkite daržoves iš ugnies ir kuriam laikui atidėkite į šalį.

Žingsnis 6

Kapustniakas su kopūstais ir ryžiais Žingsnis 6
Į paruoštą sultinį suberkite ryžius. 10 minučių virkite kruopas ant silpnos ugnies. Tada sudėkite pastarųjų daržovių, įberkite porą žiupsnelių druskos, lauro lapų ir juodųjų pipirų pagal skonį. Sriubą virkite dar 15-20 minučių, kol visi ingredientai bus paruošti. Pačioje pabaigoje į kopūstų sriubą įdėkite smulkintos virtos vištienos. Išmaišykite. Išvirkite sriubą pagal skonį - jei reikia, įberkite dar šiek tiek druskos. Nuimkite sriubą nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite 30 min. brinkti. Supilkite sriubą į lėkštes. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos