Publikavimo data: 2024-09-16
Kapustniakas su kopūstais ir soromis
Kapustniakas yra tradicinė ukrainietiška kopūstų sriuba. Tai gana populiarus patiekalas, puikiai tinkantis pietums. Sriuba dažniau verdama su mėsos sultiniu, tačiau naudojamas ir vištienos sultinys arba paprastas vanduo. Nekintamas kopūstų sriubos ingredientas yra rauginti kopūstai. Tačiau šiame recepte naudosime šviežius kopūstus. Taigi sriuba bus lengvesnė. Pagrindinis recepto akcentas - soros, dėl kurių patiekalas tampa dar sotesnis ir sotesnis. Kopūstų sriubą reikėtų patiekti su grietine ir žalumynais.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite 2 litrus vandens, sudėkite vištienos krūtinėlę ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos. Sultinį virkite apie 40-50 minučių, kartkartėmis nugriebdami putas. Kai sultinys bus paruoštas, išimkite išvirtą filė, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais 1-1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Kol sultinys verda, paruoškite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūnus, morkas sutarkuokite stambia tarka. Kopūstus susmulkinkite plonais šiaudeliais. Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite morkas, pomidorus, kopūstus ir pomidorų pastą. Viską išmaišykite ir ant vidutinės ugnies troškinkite 15 minučių. Tada išimkite daržoves iš ugnies ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 4
Į paruoštą sultinį suberkite soras. Virkite kruopas ant silpnos ugnies 20 minučių. Tada sudėkite daržoves, pagal skonį įberkite porą žiupsnelių druskos, lauro lapą ir juodųjų pipirų. Sriubą virkite dar 10-15 minučių, kol visi ingredientai bus paruošti. Pačioje pabaigoje į kopūstų sriubą įdėkite smulkintos virtos vištienos. Išmaišykite. Išvirkite sriubą pagal skonį - jei reikia, įberkite dar šiek tiek druskos. Nuimkite sriubą nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite 30 min. brinkti. Supilkite sriubą į lėkštes. Gero apetito!
Kategorijos