Kapustniakas su pomidorų pasta ir raugintais kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kapustniakas su pomidorų pasta ir raugintais kopūstais

Kapustniakas yra tradicinė daugelio slavų tautų kopūstų sriuba. Nuėmus kopūstų derlių, jie buvo ruošiami žiemai rauginant, kad daržovės būtų ant stalo visą žiemą. Rauginti kopūstai buvo valgomi kaip savarankiškas patiekalas ir dedami į įvairius receptus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
57 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kapustniakas su pomidorų pasta ir raugintais kopūstais Žingsnis 1
Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Kapustniakas su pomidorų pasta ir raugintais kopūstais Žingsnis 2
Bulves nulupkite ir nuplaukite. Supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 3

Kapustniakas su pomidorų pasta ir raugintais kopūstais Žingsnis 3
Vištienos krūtinėlės sultinį virkite ant silpnos ugnies. Išimkite vištieną, supjaustykite mažais gabalėliais ir sultinį perkoškite.

Žingsnis 4

Kapustniakas su pomidorų pasta ir raugintais kopūstais Žingsnis 4
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas.

Žingsnis 5

Kapustniakas su pomidorų pasta ir raugintais kopūstais Žingsnis 5
Raugintus kopūstus nuplaukite nuo sūrymo, nuspauskite ir sudėkite prie svogūnų ir morkų. 5 minutes troškinkite maišydami.

Žingsnis 6

Kapustniakas su pomidorų pasta ir raugintais kopūstais Žingsnis 6
Į daržoves įpilkite pomidorų pastos. Troškinkite 7 minutes.

Žingsnis 7

Kapustniakas su pomidorų pasta ir raugintais kopūstais Žingsnis 7
Į didelį puodą sudėkite pomidorų tyrėje troškintus svogūnus, morkas ir kopūstus. Tada sudėkite soras, bulves ir vištienos gabalėlius. Užpilkite sultiniu. Uždekite ant ugnies ir ant silpnos ugnies troškinkite 40 minučių. Likus 7-10 minučių iki virimo, įberkite pipirų grūdelių, lauro lapų ir druskos pagal skonį.

Žingsnis 8

Kapustniakas su pomidorų pasta ir raugintais kopūstais Žingsnis 8
Paruošta aromatinga, malonios rūgštelės žiemos sriuba iš raugintų kopūstų.

Žingsnis 9

Kapustniakas su pomidorų pasta ir raugintais kopūstais Žingsnis 9
Patiekite kapustnjaką karštą su porcija grietinės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos