Publikavimo data: 2024-09-16
Kapustniakas su pomidorų pasta ir raugintais kopūstais
Kapustniakas yra tradicinė daugelio slavų tautų kopūstų sriuba. Nuėmus kopūstų derlių, jie buvo ruošiami žiemai rauginant, kad daržovės būtų ant stalo visą žiemą. Rauginti kopūstai buvo valgomi kaip savarankiškas patiekalas ir dedami į įvairius receptus.
Žingsnis 1
Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite ir nuplaukite. Supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Vištienos krūtinėlės sultinį virkite ant silpnos ugnies. Išimkite vištieną, supjaustykite mažais gabalėliais ir sultinį perkoškite.
Žingsnis 4
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 5
Raugintus kopūstus nuplaukite nuo sūrymo, nuspauskite ir sudėkite prie svogūnų ir morkų. 5 minutes troškinkite maišydami.
Žingsnis 6
Į daržoves įpilkite pomidorų pastos. Troškinkite 7 minutes.
Žingsnis 7
Į didelį puodą sudėkite pomidorų tyrėje troškintus svogūnus, morkas ir kopūstus. Tada sudėkite soras, bulves ir vištienos gabalėlius. Užpilkite sultiniu. Uždekite ant ugnies ir ant silpnos ugnies troškinkite 40 minučių. Likus 7-10 minučių iki virimo, įberkite pipirų grūdelių, lauro lapų ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 8
Paruošta aromatinga, malonios rūgštelės žiemos sriuba iš raugintų kopūstų.
Žingsnis 9
Patiekite kapustnjaką karštą su porcija grietinės.
Kategorijos