Publikavimo data: 2024-06-22
Pasninko kapustniakas su raugintais kopūstais ir ryžiais
Prieš daugelį šimtmečių žmonės visus patiekalus gamino orkaitėje. Pirmieji patiekalai puoduose buvo ypač skanūs! Kapustniakas yra tradicinis rytų slavų virtuvės patiekalas. Jis ypač garsus Ukrainoje ir Poltavoje. Dažniausiai jis gaminamas su raugintais kopūstais. Jame gausu vitamino C ir kitų antioksidantų! Sriubos pagrindą sudaro daržovės: bulvės, pomidorai, svogūnai ir morkos! Pridedama ryžių ir pomidorų pastos. Nepaisant to, kad nėra mėsos, daržovių ir ryžių sultinys gaunasi labai sotus!
Žingsnis 1
Nuplaukite pjaustymo lentą ir supjaustykite ant jos daržoves. Morkas ir svogūnus supjaustykite šiaudeliais. Bulves ir pomidorą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Paimkite didelę keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Ant dugno sudėkite raugintus kopūstus. Sudėkite morkų ir svogūnų šiaudelius. Keptuvėje ingredientus gerai išmaišykite ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Paimkite gilų ir didelį sriubos puodą. Į jį sudėkite ryžius, užpilkite vandeniu ir pradėkite virti. Į būsimą sultinį įdėkite lauro lapą. Po 10 minučių nuo virimo pradžios sudėkite bulvių kubelius ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Tada į puodą su sultiniu sudėkite keptas daržoves ir pomidorų pastą. Jei reikia, įpilkite daugiau virinto vandens. Pagal skonį sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Gerai išmaišykite ir virkite dar 5 minutes. Kopūstų sriubą supilkite į gilią lėkštę ir patiekite. Paruošta!
Kategorijos