Publikavimo data: 2025-08-19
Kapustniakas su raugintais kopūstais, grybais ir džiovintais grybais
Kapustniakas su raugintais kopūstais su grybais ir džiovintais grybais yra mano vaikystės sriuba. Daugeliui žmonių receptas atrodė toks paprastas, kad nebuvo prasmės jo dokumentuoti. Tačiau laikas bėga, klasikiniai receptai pamirštami. Todėl prasminga dalytis net ir pačiais paprasčiausiais receptais, nes ne kiekviena šeima naudojo šiuos receptus.
Žingsnis 1
Šviežius grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Užvirinkite sultinį. Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite ant silpnos ugnies 15-20 min. Galite iš karto įdėti lauro lapą ir pipirų žirnelius, kad būtų lengviau išimti. Po 10 minučių išimkite.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies. Įpilkite augalinio aliejaus ir suberkite svogūnus bei morkas. Maišykite, kol turinys įgaus auksinę spalvą. Tada sudėkite raugintus kopūstus ir dar 10 minučių kaitinkite ant ugnies.
Žingsnis 4
Paimkite švarią keptuvę. Įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite grybus taip, kad liktų daug vietos. Taip galėsite juos tiksliai iškepti, nes drėgmė greitai išgaruos ir jos nebus per daug.
Žingsnis 5
Iš sultinio išimkite džiovintus grybus. Supjaustykite juostelėmis. Grįžkite į sultinį.
Žingsnis 6
Perpilkite padažą į sultinį ir tą patį padarykite su troškintais grybais. Palikite sriubą ant viryklės dar 5 minutėms ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 7
Kvapni sriuba paruošta! Įdėkite šaukštą grietinės ir krapų.
Kategorijos