Publikavimo data: 2025-08-17
Kapustniakas su raugintais kopūstais ir grybais
Ši sriuba - tai skirtingų skonių simfonija: saldžios morkos, kopūstų rūgštelė, sausa ir mėsinga kepintų grybų mėsa. Pipirai sriubai suteikia aštrumo ir ją sušildo. Šią sriubą galima virti su daržovių, vištienos ar net jautienos sultiniu - pasirinkite, kuris variantas jums labiau patinka.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Užvirinkite sultinį. Įdėkite pipirų grūdelius ir lauro lapą.
Žingsnis 4
Stipriai įkaitinkite keptuvę, įpilkite šaukštą augalinio aliejaus. Minutę ar dvi pakepinkite svogūną, tada sudėkite morkas. Kepkite dar tris minutes.
Žingsnis 5
Kitoje keptuvėje pakepinkite griežinėliais supjaustytus grybus, kol jie paruduos.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite raugintus kopūstus. Pašaukite ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite apie 10 minučių.
Žingsnis 7
Į puodą su sultiniu sudėkite apkeptus grybus ir kopūstus. Palikite sriubą dar 5 minutes virti po dangčiu. Išjunkite kaitlentę.
Žingsnis 8
Tiršta ir soti sriuba paruošta! Gero apetito
Kategorijos