Publikavimo data: 2025-08-20
Kapustniakas su ryžiais ir raugintais kopūstais
Kapustniakas paprastai žinomas kaip sriuba, tačiau pagal mūsų receptą tai yra troškintų raugintų kopūstų versija, kuri tinka prie mėsos patiekalų. Mes prie jo kaip mėsos priedą ėmėme keptą vištieną, tačiau ją drąsiai galite pakeisti "žvėriena" arba mėsa pagal savo skonį. Šį patiekalą geriausia patiekti su grietine ir žolelėmis, kaip ir tradicinį ukrainietišką karštąjį patiekalą.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite kopūstus. Sutarkuokite morką, česnaką ir svogūną. Supjaustykite pomidorą.
Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite griežinėliais, jei reikia, pasūdykite.
Žingsnis 3
Nuluptas bulves supjaustykite skiltelėmis.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir 15-20 min. ant vidutinės ugnies kepkite raugintus kopūstus, morkas, česnakus ir svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Kepdami daržoves nepamirškite įdėti lauro lapą!
Žingsnis 5
Į daržoves supilkite pomidorų pastą, sudėkite ir virkite dar 5-10 minučių.
Žingsnis 6
Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 20 minučių kepkite vištieną. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Į daržoves suberkite ryžius, bulves, pomidorus ir 2-3 puodelius vandens. Troškinkite 20-30 minučių, kol visiškai išvirs.
Žingsnis 8
Prieš patiekdami sultinį nusunkite. Į lėkštę sudėkite kapustniaką su ryžiais ir raugintais kopūstais, įdėkite vištieną. Papuoškite pagal pageidavimą ir patiekite.
Kategorijos