Kapustniakas su ryžiais ir raugintais kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kapustniakas su ryžiais ir raugintais kopūstais

Kapustniakas paprastai žinomas kaip sriuba, tačiau pagal mūsų receptą tai yra troškintų raugintų kopūstų versija, kuri tinka prie mėsos patiekalų. Mes prie jo kaip mėsos priedą ėmėme keptą vištieną, tačiau ją drąsiai galite pakeisti "žvėriena" arba mėsa pagal savo skonį. Šį patiekalą geriausia patiekti su grietine ir žolelėmis, kaip ir tradicinį ukrainietišką karštąjį patiekalą.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Kapustniakas su ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite kopūstus. Sutarkuokite morką, česnaką ir svogūną. Supjaustykite pomidorą.

Žingsnis 2

Kapustniakas su ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite griežinėliais, jei reikia, pasūdykite.

Žingsnis 3

Kapustniakas su ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 3
Nuluptas bulves supjaustykite skiltelėmis.

Žingsnis 4

Kapustniakas su ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir 15-20 min. ant vidutinės ugnies kepkite raugintus kopūstus, morkas, česnakus ir svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Kepdami daržoves nepamirškite įdėti lauro lapą!

Žingsnis 5

Kapustniakas su ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 5
Į daržoves supilkite pomidorų pastą, sudėkite ir virkite dar 5-10 minučių.

Žingsnis 6

Kapustniakas su ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 6
Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 20 minučių kepkite vištieną. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 7

Kapustniakas su ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 7
Į daržoves suberkite ryžius, bulves, pomidorus ir 2-3 puodelius vandens. Troškinkite 20-30 minučių, kol visiškai išvirs.

Žingsnis 8

Kapustniakas su ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 8
Prieš patiekdami sultinį nusunkite. Į lėkštę sudėkite kapustniaką su ryžiais ir raugintais kopūstais, įdėkite vištieną. Papuoškite pagal pageidavimą ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji kursai, daržovių sriubos, sriubos, įspūdingas receptas, paprastai, mažai kalorijų, aštriai, pietūs, rašyti, kopūstų sezonas, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, žiediniai kopūstai, gavėnios sriubos, be įprastų alergenų, receptų knyga, pomidorų sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos