Publikavimo data: 2025-08-19
Kapustniakas su šviežiais kopūstais ir grybais
Ar žinojote, kad ingredientų pjūvis turi įtakos galutiniam patiekalo skoniui? Pavyzdžiui, tankis. Jei minkštas daržoves supjaustysite labai smulkiai, jos ištirps sriuboje. Kitas veiksnys - skonio intensyvumas. Aštrios ir ryškios daržovės - imbieras, česnakas, pipirai - beveik visada pjaustomos smulkiai, kad jų ryškus skonis tolygiai pasiskirstytų sriuboje. Tiek daug laiko skiriama smulkinimui, nes nėra nieko blogiau už virtas daržoves.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite kopūstus.
Žingsnis 3
Užvirinkite sultinį. Įdėkite pipirų grūdelius ir lauro lapą.
Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūnus ir morkas. Pirmiausia juos nulupkite ir supjaustykite, tada pakepinkite su šaukštu augalinio aliejaus, kol apskrus.
Žingsnis 5
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Grybus kartu su bulvėmis sudėkite į puodą ir užpilkite sultiniu.
Žingsnis 6
Sudėkite kopūstus į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Nustatykite pagal skonį.
Žingsnis 7
Visą keptuvės turinį supilkite į puodą. Palikite ant ugnies dar 10 minučių.
Žingsnis 8
Kapustniakas su šviežiais kopūstais ir grybais paruoštas!
Kategorijos