Kapustniakas su vištienos filė, ryžiais ir raugintais kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Kapustniakas su vištienos filė, ryžiais ir raugintais kopūstais

Žiemą, kai mityboje sumažėja sezoninių daržovių, labai svarbu kompensuoti vitaminų trūkumą. Todėl daugelis tautų turi tradiciją žiemai daržoves ruošti rauginant. Pavyzdžiui, vieni populiariausių raugintų kopūstų yra kopūstai. Rauginti kopūstai išlaiko daug vitamino C, be to, jie padeda normalizuoti virškinamojo trakto veiklą, o tai teigiamai veikia imuninę sistemą. Daugelis slavų tautų kopūstus ruošia nuo rudens, o žiemą jie tampa tinkami vartoti. Pavyzdžiui, ukrainiečiai ir lenkai savo garsiuosius kopūstus gamina iš raugintų kopūstų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
59 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kapustniakas su vištienos filė, ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 1
Morkas stambiai sutarkuokite, bulves ir svogūnus supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Kapustniakas su vištienos filė, ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 2
Iš vištienos išvirkite sultinį. Sudėkite filė į puodą su vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite. Nuimkite putas. Virkite apie 20 min. Pabaigoje pagal skonį pasūdykite. Išimkite vištieną, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais.

Žingsnis 3

Kapustniakas su vištienos filė, ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 3
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus ir morkas.

Žingsnis 4

Kapustniakas su vištienos filė, ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 4
Sudėkite raugintus kopūstus. Nuolat maišydami troškinkite kopūstus su morkomis ir svogūnais 10 minučių.

Žingsnis 5

Kapustniakas su vištienos filė, ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 5
Į keptuvėje esančias daržoves supilkite pomidorų pastą.Maišydami troškinkite dar 5-7 minutes.

Žingsnis 6

Kapustniakas su vištienos filė, ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 6
Troškintus kopūstus, morkas ir svogūnus perkelkite į tinkamo dydžio puodą. Sudėkite ryžius, bulves ir vištienos gabalėlius. Supilkite sultinį ir užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite kopūstus ant silpnos ugnies 40 minučių. Likus 10 minučių iki virimo, įberkite lauro lapą, pipirų grūdelių ir druskos pagal skonį.

Žingsnis 7

Kapustniakas su vištienos filė, ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 7
Paruoštas kvapnus ir rūgštus kapustnjakas.

Žingsnis 8

Kapustniakas su vištienos filė, ryžiais ir raugintais kopūstais Žingsnis 8
Išdėliokite kapustnjaką į lėkštes ir patiekite su duona ir sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos