Publikavimo data: 2024-09-17
Kapustniakas su vištienos filė, ryžiais ir raugintais kopūstais
Žiemą, kai mityboje sumažėja sezoninių daržovių, labai svarbu kompensuoti vitaminų trūkumą. Todėl daugelis tautų turi tradiciją žiemai daržoves ruošti rauginant. Pavyzdžiui, vieni populiariausių raugintų kopūstų yra kopūstai. Rauginti kopūstai išlaiko daug vitamino C, be to, jie padeda normalizuoti virškinamojo trakto veiklą, o tai teigiamai veikia imuninę sistemą. Daugelis slavų tautų kopūstus ruošia nuo rudens, o žiemą jie tampa tinkami vartoti. Pavyzdžiui, ukrainiečiai ir lenkai savo garsiuosius kopūstus gamina iš raugintų kopūstų.
Žingsnis 1
Morkas stambiai sutarkuokite, bulves ir svogūnus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Iš vištienos išvirkite sultinį. Sudėkite filė į puodą su vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite. Nuimkite putas. Virkite apie 20 min. Pabaigoje pagal skonį pasūdykite. Išimkite vištieną, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 3
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 4
Sudėkite raugintus kopūstus. Nuolat maišydami troškinkite kopūstus su morkomis ir svogūnais 10 minučių.
Žingsnis 5
Į keptuvėje esančias daržoves supilkite pomidorų pastą.Maišydami troškinkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Troškintus kopūstus, morkas ir svogūnus perkelkite į tinkamo dydžio puodą. Sudėkite ryžius, bulves ir vištienos gabalėlius. Supilkite sultinį ir užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite kopūstus ant silpnos ugnies 40 minučių. Likus 10 minučių iki virimo, įberkite lauro lapą, pipirų grūdelių ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 7
Paruoštas kvapnus ir rūgštus kapustnjakas.
Žingsnis 8
Išdėliokite kapustnjaką į lėkštes ir patiekite su duona ir sviestu.
Kategorijos