Publikavimo data: 2025-08-18
Kapustniakas su vištienos sparnais ir soromis
Išskirtinis rūgštingumo, dūmo ir pipirų skonio derinys, sotus ir lengvas. Greitai atgaivina po nakties. Lengva pagaminti. Nors, žinoma, geriau gaminti dieną prieš arba paprašyti artimųjų.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 3
Taip pat elkitės ir su paprikomis.
Žingsnis 4
Pakepinkite morkas ir svogūnus svieste, tada sudėkite juos į sriubą. Kai svogūnai įgaus auksinį atspalvį, sudėkite raugintus kopūstus, pipirus ir toliau kaitinkite ant ugnies.
Žingsnis 5
Palaipsniui į mišinį įmaišykite visus raugintus kopūstus. Svarbu tai daryti taip, kad išgarintumėte keptuvėje susikaupusį skystį.
Žingsnis 6
Į šaltą vandenį sudėkite vištienos sparnelius, soras ir kubeliais supjaustytas bulves. Virkite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol bulvės bus paruoštos, t. y. apie 25 minutes. Tada sumaišykite keptuvės ir puodo turinį. Įdėkite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Palikite ant viryklės dar 10 minučių.
Žingsnis 7
Kapustniakas su vištienos sparnais ir soromis jau paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos